Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
DESERT
Adaugat: 21 Mai 2013    Actualizat: 22 Iulie 2013

Piersici umplute cu crema

 

Pentru aluat: • 500 g făină • 250 ml smântână • 2 ouă • 100 g zahăr • 50 g unt • 1 praf de copt • coaja de la o lămâie

Pentru cremă: • 200 g unt • 150 g zahăr • 100 g nuci măcinate • 2 ouă • 30 g cacao • 30 ml rom • 2 linguri lapte (sau 30 ml apă) • 1 pachețel zahăr vanilat

Mod de preparare
Aluatul: într-un castron, se amestecă zahărul, untul, smântâna, ouăle, praful de copt și coaja de lămâie, apoi se încorporează făina și se frământă totul 4-5 minute. Din aluatul obținut se ia aproximativ 1/4, se întinde pe masa presărată cu făină și se modelează un sul cu diametrul de 2 cm, care se taie în bucăți de aproximativ 2-3 cm.

Din fiecare bucată de aluat se formează biluțe care se așază în tava presărată cu făină, cu o distanță de 3-4 cm între ele. Se coc aproximativ 20-25 de minute la foc mic (nu trebuie să se rumenească foarte tare). După coacere, se lasă să se răcească, apoi se scobesc ușor la bază cu o linguriță, se umplu cu cremă și se lipesc câte două, formând câte o piersică.

Pentru a părea cât mai naturale, piersicile se colorează. Pentru a obține culoarea roz, se fierb câteva felii de sfeclă roșie. Pentru culoarea verde, se fierb frunze de spanac. Se pot folosi și culori alimentare.

Piersicile se trec cu partea bombată prin lichidul colorat (cât să se ude puțin) și apoi prin zahăr. După ce se usucă puțin, se pun pe un platou sau în fructieră.

Crema: se amestecă untul, cacaua, zahărul și ouăle, apoi se încorporează nucile măcinate, laptele și romul. Dacă amestecul obținut nu este suficient de tare, se adaugă o parte din compoziția rămasă prin scobirea piersicilor. Se amestecă totul bine.

Sursa foto: http://baby.unica.ro/wp-content/uploads/2013/03/shutterstock_67782100-300x200.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cinci lucruri interesante pe care nu le știai despre banane
De ce cresc bananele în forma curbată?
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară
Tricoul este un element de bază pentru orice ținută și nu trebuie ...
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee
Nu toate produsele naturale au beneficii asupra tenului.
 
Trei ingrediente eficiente pentru pielea din jurul ochilor
Cremele pentru zona din jurul ochilor au un rol foarte important în m...
 
Rochia din mătase naturală, de ce să o porți în cadrul unui eveniment special
Mătasea este supranumită „țesătura regilor”, datorită calită...
 
Sfaturi practice legate de mașina de spălat
Iată câteva lucruri care te vor ajuta să păstrezi hainele mai frum...
 
Cele mai bune surse vegetale de proteine
Cantitatea de proteină pe care o consumăm zilnic este foarte importa...
 
EDAMAME: Trei lucruri importante pe care să le știi despre ele
Boabele tinere de soia sunt foarte gustoase și au o mulțime de benef...
 
 
 
 
POLITICA
 
Roman (PNL), atac dur la adresa PSD: Aceleași amenințări, șantaj, mizerie!

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Ministerul Muncii: Se pot angaja și plăti legal persoane pentru munci casnice

» 24 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cabana Negoiu, prima cabană montană construită în România
SIBIU
» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0