Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Divertisment
 
SADICE

De câteva zile mă freacă burta la serviciu. Bolboroseli infinite de aere puturoase ce își fac drum spre gaura eliberării, se aud cu o frecvență constantă de la biroul meu. Curul mi se încoardă constant pentru a opri năvala asurzitoare și cețoasă, creată de iahnia de fasole ce am savurat-o cu varză murată, toată săptămâna. Ah, ce gust divin...

Dar acum plătesc pentru asta. Crampele, rupte din fundul iadului, mă dau cu capul de birou si doar o minune de la Dumnezeu mă oprește să nu mă răzbun pe Vasile de la etaj, că m-a enervat ieri. Aburi fierbinți, tentanți, scapă cu greu din strânsoarea sfincterului, ridicându-se amenințători și verzi, prin aerul biroului. Mâinile colegilor de birou încep să-și facă drum pe la nasuri, în timp ce colegele, foarte subtil și natural, mai deschid câte un geam, că na, "s-a făcut cald aici". Nu e cald. E fierbinte! Si curul meu abia mai face față.

Îmi aduc aminte cu melancolie de zilele liceului, când noi, 27 de băieți, într-o clasă mizeră de la etajul doi al clădirii, făceam concurs de gaze de șist. Iarna, evident. Amuzat oarecum, îmi aduc aminte de ziua când am venit toți după o zi în care am mâncat doar fasole, cartofi pai și varză murată. Asediul a început undeva la ora 9, chiar înainte de ora de limba română. Singurele vorbe ce domnul profesor a putut să le grăiască în dulcele limbii, cu vocea stinsă, au fost: "Deschideți geamurile... Ce ați făcut aici?...". Două ore mai târziu, într-un ger cumplit de -20 de grade Celsius, asediul continua.... Măi băieți, cred că azi în sfârșit v-am învins. Nimic nu poate bate norul verde și fierbinte de azi.

Ah, ce amintiri... Cu ultimele forțe, mă adun și ies, cu un mers mecanic de om cu diareea în obuz, din birou. "Mă duc să iau niște aer".  Păsărele ciripesc, îndrăgostite și certărețe, pe ramurile copacilor, iar un pisic curios se uită cu capul într-o parte la mine. Vântul adie ușor și îmi mângâie obrajii. E momentul... Artileria cea grea explodează, într-un sunet infernal, în timp ce atacul chimic este dezlănțuit spre perete. Burta mi se micșorează vizibil, odată cu descărcarea armei biologice, și senzații contradictorii îmi trec deodată prin ființă. Pisica o rupe la fugă, oriunde doar să scape de bombardament. Păsărelelor nu le vine să creadă crima asupra umanității ce se întâmplă aici. Dar bucuria angelică a eliberării nu poate nicicum compensa flăcările infernului și senzația de leșin experimentate de nasul respectiv conștientul meu, ce acum caută să fugă din corp. "Sper din suflet să nu se fi auzit înăuntru...".

Puternica eliberare îmi aduce aminte că mâine e sâmbătă, că voi fi singur acasă. Ah, ce bine va fi să stau, liniștit și singur, pe buda mea personală și să mă străduiesc cât pot să sparg vasul cu obuzele de dimensiuni istorice. Căcarea secolului. Asta urmează mâine. Și abia aștept...

Adaugat: 24 Ianuarie 2021
Comentarii 0 Comentarii
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP DIVERTISMENT
Bula la scoala
Imagini amuzante
 
Fitness-ul in 2050
Imagini amuzante
 
Minte-ma
Imagini amuzante
 
Cum sa intelegi o femeie
Imagini amuzante
 
Barbati adevarati
Imagini amuzante
 
Creierul unei femei
Imagini amuzante
 
Este foarte destept
Imagini amuzante
 
 
 
 
ECONOMIE
 
ANRE a impus noi reguli pentru furnizorii de energie electrică: Sunt obligați să accepte plata în rate

» 04 Februarie 2023 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
ANAF a definit persoanele cu averi mari, în vederea viitoarelor controale

» 03 Februarie 2023 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Untul de arahide, un deliciu și mai mare dacă este făcut în casă

» 04 Februarie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Casa Librecht și poveștile ei pline de intrigi

» 04 Februarie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GIURGIU
 
Primarul comunei Adunații Copăceni a semnat două noi contracte de finanțare la Ministerul Dezvoltării

» 02 Februarie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CONSTANTA
 
Se reia proiectul transportului în comun către localitățile de lângă Constanța

» 01 Februarie 2023 | Comentarii 0