Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
Adaugat: 29 Martie 2018

       Senatoarea PNL, Carmen Hărău atrage atentia asupra situatiei deplorabile a Complexului Energetic Hunedoara. Problema pleaca de la nivel inalt, deoarece complexul este coordonat de un secretar de stat acuzat de Curtea de Conturi de grave nereguli financiare chiar in legatura cu acest subiect. Aceasta a facut o analiza amanuntita a CEH in grupul de lucru PNL si cere masuri ferme pentru salvarea economica a judetului Hunedoara.

       In comunicatul biroului de presa al senatoarei este punctat foarte bine potentialul Vaii Jiului, care din pacate in loc sa fie explotat la maxim pentru inflorirea judetului si a locuitorilor sai, este ingropat de reaua vointa a celor care au detinut si detin functii de conducere in cadrul Complexului Energetic, cel mai important agent economic al judetului.

        Senatoarea PNL aduce in prim plan persoanele care se ocupa de complex. Pe langa secretarul de stat gasit cu grave neregului financiare, presedintele Consiliului de Administratie al complexului este preocupat clar de inchiderea minelor, pentru ca, coincidenta sau nu, acesta este si directorul unei firme care se ocupa de inchiderea minelor.

        “Această societate a fost, de-a lungul vremii, locul de muncă a zeci de mii de oameni, dar şi «mărul de aur» pentru diferiţi prăduitori, fie ei directori, afacerişti sau politicieni. Aceştia din urmă, dacă ar fi putut, îl furau şi pe Dumnezeu. Din cauza lor s-a ajuns ca acest producător de cărbune şi energie să ajungă în stare de faliment!”

“Acum, destinele acestui colos energetic sunt coordonate de un secretar de stat, pe care Curtea de Conturi îl acuză de grave nereguli financiare produse chiar în dauna acestei societăţi, şi de către un preşedinte de CA, care este preocupat de închiderea minelor pentru că este directorul unei societăţi ce se ocupă de închiderea minelor, societate aflată printre cei mai mari datornici la bugetul de stat. Şi atunci de la cine aşteptăm eficienţă şi moralitate? Poate de la directorii PSD lipsiţi de competenţă şi servili conducătorilor politici ce i-au susţinut în funcţii?!”

        Din pacate, problemele complexului sunt mult mai mari, deoarece Comisia Europeana investigheaza daca masurile de sprijin public acordate de autorităţile române producătorului de energie «Complexul Energetic Hunedoara» sunt conforme cu normele UE privind ajutoarele de stat acordate întreprinderilor aflate în dificultate. Daca sunt proceduri nerespecate, acest lucru este facut probabil din incompetenta sau chiar ticalosie, cum multe altele s-au facut tot in detrimentul omului de rand.

         Senatoare PNL aduce aminte de promisiunile unui director general pus de PSD la CEH in perioada 2013-2014, promisiuni care nu s-au concretizat nici pana in ziua de azi. Acesta sustinea ca are o oferta din Polonia in urma careia se vor face investitii de 60 milioane de euro pentru modernizarea celor patru mine de carbune din Valea Jiului - Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan. Programul trebuia finalizat in 2015. Din pacate, minele se inched una dupa alta.

          Ministerul Energiei emitea un comunicat in 2017, sustinand ca CEH este un obiectiv de prima importanta.

“Ministerul Energiei are în Societatea CEH, un obiectiv de primă importanţă, pentru realizarea căruia, trebuie identificate alte soluţii decât cele de acordare a unor noi ajutoare de stat care, din cauza situaţiilor celor anterioare, ar deveni incompatibile, soluţii care vor avea în vedere o strategie zonală şi regională, atât în ceea ce priveşte poziţia CEH în siguranţa sistemului energetic, cât şi în contextul social local”.

         Din pacate, iar nu s-au gasit niciun fel de solutii din partea guvernarii PSD. Senatoarea mentioneaza ca singurul interes al PSD este doat votul in acest judet.
“S-a văzut ce obiectiv de primă importanţă este pentru PSD societatea din Valea Jiului! Valea Jiului este pentru PSD de primă importanţă doar la vot.”

         Carmen Harau face parte din opozitie, iar Guvernul PSD nu se arata deloc interest faptic de redresarea CEH. Totusi, aceasta nu vrea sa-I lase pe pesedisti sa-si uite minciunile promise in programul de guvernare. Drept urmare a facut o serie de demersuri menite sa trezeasca la realitate majoritatea PSD interesata doar de interesele proprii.
„Nu sunt foarte multe lucrurile pe care le poţi face ca parlamentar de opoziţie, când partidul tău are doar 20% reprezentare în Parlament. Dar să-i ţii conectaţi la realitate pe cei care deţin puterea, să-i confrunţi cu propriile minciuni, doar-doar îi prinde ruşinea şi mai fac câte ceva… asta poţi să faci! Nu vreau să-i las pe pesedişti să uite de promisiunile electorale! Prin urmare, am mai făcut următoarele demersuri:
– Interpelare la Ministerul Energiei în şedinţa Senatului din data de 25 septembrie 2017 cu tema „Memorandum pentru Complexul Energetic Hunedoara şi Societate Naţională de Închideri Mine Valea Jiului”.
– Interpelare Ministerul Energiei în şedinţa Senatului din data de 19 februarie 2018 cu tema „Situaţia Complexului Energetic Hunedoara şi Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului”.
– Interpelare prim-ministru în şedinţa Senatului din data de 13 februarie 2017 cu tema „Situaţia Complexului Energetic Hunedoara”.
– Interpelare prim-ministru în şedinţa Senatului din data de 13 noiembrie 2017 cu tema „Noul Plan de reorganizare şi de redeschidere mine al Complexului Energetic Hunedoara” .
– Declaraţie politică în şedinţa Senatului din data de 11 octombrie 2017 cu subiectul „Problemele sociale şi economice din Valea Jiului”.
– Declaraţie politică în şedinţa Senatului din data de 24 octombrie 2017 cu subiectul „Vizita de partid şi de stat a prim-ministrului Mihai Tudose în judeţul Hunedoara”.
– Declaraţie politică în şedinţa Senatului din data de 31 octombrie 2017 cu subiectul „Valea Jiului este în doliu! A doua oară în aceeaşi lună”.”


       La final, senatoare PNL marturiseste ca deja politica proasta a guvernarii s-a transformat in crima impotriva unui judet intreg.

„În cei cinci ani de când sunt în politică, am adunat o listă lungă de fapte politice împotriva intereselor Văii, greu de trecut cu vederea, făcute de cei ce au prăduit Complexul Energetic Hunedoara şi au pustiit Valea Jiului. Este însă de neiertat că, prin incompetenţă, prin minciună, prin hoţie, au fost îndoliaţi oameni: familii şi prieteni, o mină, o localitate… toată Valea Jiului! Asta nu mai este doar politică proastă. Asta este crimă!”

sursa foto: http://www.ziare.com/deva/stiri-actualitate/declaratia-politica-din-6-februarie-2018-a-senatorului-pnl-de-hunedoara-carmen-harau-momentul-adevarului-politica-rosie-pentru-munca-si-echitate-sociala-este-o-mare-bataie-de-joc-7147720


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Un Centru pentru Persoane Vârstnice și 16 stații de încărcare a mașinilor electrice, cele mai noi investiții care se vor face în Câmpina
Două investiții extrem de importante se vor face la Câmpina.
 
Situație cu iz penal la Piața Centrală din Câmpina. Consilier local: Domnule viceprimar, raportul ăsta e un fals!
La ultima ședință a Consiliului Local Câmpina s-a discutat despre ...
 
Școala Gimnazială din Arcani va fi reconstruită din temelii
Este unitatea de învățământ cea mai afectată de seismele din jud...
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor
„Printr-un transport mai sigur se reduc diferențele și discrepanț...
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș
S-a lansat licitația pentru proiectul „Modernizare Bulevard Mihai V...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0