Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL CLUJ
Adaugat: 06 Noiembrie 2018

      Guvernul dispune de bani europeni dar nu-i folosește, atrage atenția deputatul liberal de Cluj, Daniel Buda, și totodată, îi cere premierului Dăncilă să spună public care este stadiul studiilor de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale de urgență.

      Liderul PNL Cluj a declarat recent, în cadrul unei conferințe de presă, că finalizarea spitalului regional de urgență de la Cluj este pusă grav în pericol de „incapacitatea Guvernului PSD-ALDE” de a înțelege importanța unui astfel de obiectiv finanțat din bani europeni.

      „Avem certitudinea că finalizarea spitalului regional de urgență de la Cluj este pusă grav în pericol de incapacitatea Guvernului PSD-ALDE de a înțelege importanța unui astfel de obiectiv finanțat din fonduri europene. Îi solicit public premierului Viorica Dăncilă și ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, să explice care este stadiul studiilor de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale de la Cluj, Iași și Craiova și să nu facă niciun gest care să pericliteze accesarea fondurilor europene. Dăncilă trebuie să fie foarte atentă ce face, să ai bani pe masă și să nu-i folosești intră în competența altor instituții naționale, cine are urechi să audă. (…) Va veni un moment în România în care formele de răspundere vor interveni și când nu folosești bani europeni. Cineva va întreba, `tu, prim-ministru, de ce nu ai făcut nimic dacă aveai pe gratis bani europeni?` Cred că este un sabotaj la nivelul României, e vorba de sănătatea oamenilor.” a declarat Buda.

      Liberalul susține că actuala guvernare nu vrea să folosească acești bani europeni pentru spitalele regionale de urgență datorită faptului că „nu pot fi furați” și preferă să facă orice alt proiect prin care „să fure probabil, între 15-30%”. Buda afirmă că liberalii clujeni vor demara o campanie publică de strângere de semnături pentru a susține realizarea spitalului regional de la Cluj din fonduri europene.

      „Voi cere în BPN al PNL ca o astfel de campanie să fie făcută la nivel regional și să fie susținută de PNL și la nivel național pentru toate cele trei spitale regionale de urgență. Ne mirăm de ce ne pleacă medicii din țară în state unde există infrastructură medicală adecvată. (…) Este inadmisibil să avem o dezbatere publică privind oportunitatea acestor obiective în România din fonduri europene, că ar fi mai scumpe decât dacă s-ar face în parteneriat public-privat. Nu pot să înțeleg ce fac cei de la PSD, Corina Crețu se bate pentru România, iar țara noastră este dată ca exemplu negativ de neabsorbție a fondurilor europene.” a conchis Buda.

 

 

 

Sursa foto: //www.google.ro/search?biw=1920&bih=938&tbm=isch&sa=1&ei=FDPhW-nuCcvMwQKy7qiQBg&q=daniel+buda+pnl&oq=daniel+buda+pnl&gs_l=img.3...80875.81957.0.82229.5.5.0.0.0.0.99.390.5.5.0....0...1c.1.64.img..0.2.184...0j0i24k1j35i39k1j0i30k1.0.a6L9V6VTt_E#imgrc=HyA3Y1MTqKjS-M:

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Un Centru pentru Persoane Vârstnice și 16 stații de încărcare a mașinilor electrice, cele mai noi investiții care se vor face în Câmpina
Două investiții extrem de importante se vor face la Câmpina.
 
Situație cu iz penal la Piața Centrală din Câmpina. Consilier local: Domnule viceprimar, raportul ăsta e un fals!
La ultima ședință a Consiliului Local Câmpina s-a discutat despre ...
 
Școala Gimnazială din Arcani va fi reconstruită din temelii
Este unitatea de învățământ cea mai afectată de seismele din jud...
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor
„Printr-un transport mai sigur se reduc diferențele și discrepanț...
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș
S-a lansat licitația pentru proiectul „Modernizare Bulevard Mihai V...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0