Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL ARGES
Adaugat: 23 Aprilie 2018

          “ Simfonia lalelelor”, un spectacol total nepotrivit pentru epoca in care traim, a dat nastere la controverse. In urma circului de la Pitesti, deputatul PNL de Timis - Marilen Gabriel Pirtea, care este si coordonator al Comisiei de Educatie, Cercetare, Tineret si Sport a PNL, a cerut noi prevederi legislative impotriva abuzurilor asupra elevilor. Demersul deputatului vine in urma acrobatiilor executate de o fetita de numai trei ani, dar si a incolonarii unui oras intreg pentru amuzamentul liderilor PSD.

          "Consider ca este necesar un control mult mai strict al modului in care scolile si profesorii ajung sa ne implice copiii in actiuni care se pot dovedi extrem de dubioase, precum cea de la Pitesti.

           Voi cere sprijinul tuturor parlamentarilor PNL in identificarea celor mai potrivite modificari legislative, astfel incat macar copiii nostri sa scape de blestemul comunismului, care, culmea, da semne de viata ori de cate ori PSD acapareaza puterea", a sustinut deputatul PNL.

           Acesta considera ca "Simfonia lalelelor" din Pitest a fost "parada prin care profesorii au ajuns sa se puna la dispozitia politicienilor, obligand-si elevii sa joace un spectacol ce seamana foarte mult cu manifestarile dedicate pe vremuri dictatorilor ceausesti" si "o noua manifestare prin care se anunta renasterea comunismului".

           "Trendul este deja vizibil. Nationalizare fondurilor de pensii, editura unica, pervertirea menirii dascalilor, toate sunt tresariri ale raposatului comunism, care trage sa reinvie sub grija conducerii maretului partid PSDragnea.

            Astazi, cand avem drepturi cetatenesti garantate si control al politicului prin mecanisme civice si institutii impartiale, astfel de spectacole, in care elevii ajung sa stea in cap, la propriu si la figurat, in fata politicienilor pesedisti, trebuie taxate.

          Cel mai important rol il au parintii copiilor care au fost purtati pe bulevardele Pitestiului spre 'gloria' doamnelor politiciene venite de la Bucuresti si a domnilor politicieni locali de la PSD. Ei sunt primii care ar trebui sa se revolte fata de practicile Inspectoratului Scolar si ale conducerilor scolilor in care invata copiii adusi la 'defilarile' simfonice ale lalelelor de la Pitesti", precizeaza liberalul.

             Marilen Pirtea, care este si rector al Universitatii de Vest din Timisoara, arata cu degetul catre parinti si profesori, acuzand "coruptia simbolica" din scolile romanesti.

             "Probabil ca multi dintre parintii acestor copii au tacut din teama atunci cand copiii lor au fost obligati sa se dea in spectacol inaintea politicienilor pesedisti, nu au avut curajul si nu s-au exprimat public impotriva folosirii copiilor in scopuri politice.

              Poate ca e de inteles, nu vor sa-si expuna copiii unor repercusiuni nedorite, dar tacerea profesorilor, cei care isi expun profesia unei degradari morale si civice acceptand sa taca in fata abuzului politic, este cea mai grava forma de coruptie simbolica pe care PSD o impune in scoala romaneasca", mai spune deputatul PNL.

sursa foto: https://renasterea.ro/scandalos-rectorul-marilen-pirtea-are-venituri-nesimtite-dar-se-leaga-de-pensiile-parlamentarilor/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Un Centru pentru Persoane Vârstnice și 16 stații de încărcare a mașinilor electrice, cele mai noi investiții care se vor face în Câmpina
Două investiții extrem de importante se vor face la Câmpina.
 
Situație cu iz penal la Piața Centrală din Câmpina. Consilier local: Domnule viceprimar, raportul ăsta e un fals!
La ultima ședință a Consiliului Local Câmpina s-a discutat despre ...
 
Școala Gimnazială din Arcani va fi reconstruită din temelii
Este unitatea de învățământ cea mai afectată de seismele din jud...
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor
„Printr-un transport mai sigur se reduc diferențele și discrepanț...
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș
S-a lansat licitația pentru proiectul „Modernizare Bulevard Mihai V...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0