Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL SUCEAVA
Adaugat: 05 Aprilie 2018

       Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu se declara profund indignat de modul in care guvernarea PSD ingroapa una dupa alta toate proiectele prin care judetul Suceava s-ar putea dezvolta.

       De data aceasta este vorba de constructia conductei de gaze naturale care ar face legatura intre Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei. Desi PSD a promis inca din 2012 ca Vatra Dornei va beneficia de gaz metan, in momentul de fata investitia este amanata pe o perioada nedeterminata. Din pacate, aceasta lipsa totala de interes fata de locuitorii orasului face parte dintr-un sir lung de investitii neconcretizate, cum ar fi şoseaua de centură a Sucevei, DN18 tronsonul Iacobeni - Ciocăneşti - Cârlibaba, Drumul European E85 de la Siret la Roman, şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi, sala polivalentă din Suceava sau modernizarea vămii Siret.

        „Cu ocazia dezbaterii din luna martie 2018 a proiectului de lege privind preluarea la datoria publică a sumei aferente componentei gaz din cadrul programului „Utilităţi şi Mediu”, compania Transgaz a pus la dispoziţia Comisiei de buget-finanţe din Senatul României o <informare> privind obiectivul de investiţie „Conducte de transport gaze naturale de înaltă presiune” din Programul „Utilităţi şi mediu la standarde europene” în judeţul Suceava. Din acest document reiese faptul ca nici unul dintre cele cinci guverne PSD, din anul 2012 şi până în prezent, Ponta 1, Ponta 2, Grindeanu, Tudose, Dăncilă, nu a emis Hotărârea de Guvern pentru scoaterea din fondul forestier a terenului necesar finalizării acestei investiţii”, a explicat senatorul PNL de Suceava. El a mentionat că este vorba despre doar 16,8 hectare de teren aflat în regim silvic ce urmează a fi străbătut de 21,6 km de conductă de gaz, din totalul de 26,3 km cât mai trebuie construit până la Vatra Dornei.

       „Nu poate fi admisă nici un fel de scuză din partea instituţiilor, conduse de către reprezentanţii PSD în aceşti şase ani, pentru faptul că şi în prezent cetăţenii din municipiul Vatra Dornei se încălzesc cu rumeguş sau cu lemne şi gătesc, în anul 2018, la plită, la reşoul electric sau la aragazul cu butelie, ca pe vremuri”, a declarat Cadariu. El a arătat că în tot acest timp, social-democraţii au susţinut an de an că Transgaz are bani alocaţi în buget pentru finalizarea lucrărilor. „Şi atunci de ce nu sunt gata cei aproape 5 km de conductă, care nu trec prin fondul silvic? Sau de ce nu este realizată porţiunea de conductă care trece prin cele 12,3 ha, din totalul de 16,8 ha, pădure proprietate a statului?”, a întrebat senatorul PNL de Suceava.

        Senatorul PNL Daniel Cadariu a aratat ca cel mai grav este ca blocarea investitiei pe termen nedefinit este datorata unei instituţii publice aflată în subordinea Ministerului Apelor şi Pădurilor.

      „În adresă e precizat faptul că din cele 16,8 ha de teren în regim forestier, 2,3 ha sunt în proprietatea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Trebuie precizat că în adresa celor de la Transgaz se aminteşte că în partea a doua a anului 2017, Direcţia Silvică Suceava a acţionat în instanţă unele parohii din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, care au teren afectat de traseul obiectivului. Conform ordinului de scoatere din fond forestier, scoaterea din fond forestier nu se poate face pentru terenurile în litigiu, doar după soluţionarea acestuia”, a mai spus Daniel Cadariu.

        Concluzia este una simpla: PSD-ul, incepand cu anul 2012 si pana acum, ba nu s-a implicat, ba nu a creat cadrul legal, ba nu a gasit resurse financiare, astfel ca municipiul Vatra Dornei ramane izolat energetic pentru multa vreme de acum inainte.

sursa foto: https://www.monitorulsv.ro/Local/2017-12-04/Senatorul-PNL-de-Suceava-Constantin-Daniel-Cadariu-considera-ca-PSD-confunda-tara-cu-propria-mosie


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
A fost semnat contractul de finanțare pentru realizarea Centrului comunitar din Stoenești
Primarul comunei Stoenești a semnat, alături de directorul ADR Sud-V...
 
Primăria Focșani oferă premii locuitorilor care se implică în colectarea deșeurilor electrice, electronice și electrocasnice
2 becuri LED pentru fiecare 15 kilograme de DEEE.
 
CJ Timiș, fruntaș la absorbția fondurilor europene
Ultimele date publicate de ADR Vest arată că administrația județul...
 
Primăria Adunații Copăceni a depus și primit finanțare pentru un proiect prin PNRR
Printre proiectele județului Giurgiu care primesc finanțare prin PNR...
 
Primăria Copșa Mică organizează Revelion Orășenesc
Administrația locală din Copșa Mică invită locuitorii să se îns...
 
58 de intersecții din Bacău vor fi modernizate cu camere de supraveghere
Primăria Bacău va moderniza 58 de intersecții cu camere de supraveg...
 
Primăria Alba Iulia vinde mașini pentru fier vechi
11 mașini abandonate pe domeniul public al Municipiului Alba Iulia vo...
 
Creșa din Agigea se află în procedură de atribuire a contractului de execuție
„Sper ca până la sfârșitul anului să fie semnat acest contract...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Proiect: Plata facturii la energie electrică ar putea fi eșalonată de către consumatorii vulnerabili

» 26 Noiembrie 2022 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Anca Serea, despre fixurile din dormitor ale soțului ei: Altfel nu poate să doarmă!

» 25 Noiembrie 2022 | Comentarii 0
 
DIETA & FITNESS
 
4 aspecte care te-ar putea împiedica să pierzi în greutate

» 26 Noiembrie 2022 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
A început Târgul de turism Touristica de la Cluj-Napoca

» 25 Noiembrie 2022 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL COVASNA
 
CL Sfântu Gheorghe va finanța o parte din concertul de Ziua Națională

» 25 Noiembrie 2022 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CALARASI
 
Deputat de Călărași: Pensiile, alocațiile și indemnizațiile se majorează!

» 24 Noiembrie 2022 | Comentarii 0