Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
Adaugat: 23 Februarie 2022

        Primarul comunei Gurasada, Silviu Nan, atrage atenția locuitorilor cu privire la arderea miriștilor, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase. Mai exact, edilul amintește că distrugerea resturilor vegetale fără acceptul autorităților se sancționează cu amendă de până la 6.000 de lei, pentru persoane fizice și până la 50.000 de lei pentru persoanele juridice.

 

        „Rugăm populația să nu se încăpățâneze și să facă lucrurile după propria lege. Nimic nu rămâne fără repercursiuni. Vă îndemn să nu utilizați focul deschis pentru arderea miriștilor sau igienizarea terenurilor fără să cereți și să abțineți aprobările legale constând în acceptul de la Agenția pentru Protecția Mediului și permisul de lucru cu focul de la Primărie. Reamintim că toți cei care incendiază ilegal terenurile pot fi sancționați cu amendă de la 3.000 de lei, până la 6.000 de lei pentru persoane fizice și de la 25.000 de lei, până la 50.000 de lei pentru persoane juridice” a transmis primarul Nan, potrivit mesagerulhunedorean.ro.

 

        Acesta a precizat că fermierii cu terenuri declarate la APIA, care ard vegetația după bunul plac, riscă să piardă subvențiile. De asemenea, edilul a amintit că se aplică sancțiuni drastice deoarece stingerea unui foc de pe o suprafață uscată și extinsă „implică o concentrare majoră de forțe și mijloace”. 

 

        „E greu de stins mai ales atunci când intervențiile se desfășoară pe suprafețe extinse, unele cu terenuri accidentate și greu accesibile, și pe fondul lipsei resurselor de apă. Aceste incendieri pun în pericol gospodăriile aflate la limitele de proprietate ale terenurilor care ard. Șoselele sunt inundate cu fum când suprafața incendiată este învecinată cu acestea, existând pericolul de producere a unor accidente rutiere. De asemenea, calitatea aerului este viciată prin cantitatea mare de fum și gaze toxice rezultate în urma arderilor, iar solul e grav afectat. Facem apel către cetățeni să nu se aventureze în astfel de situații necontrolate” a mai spus primarul.

 

 

Citește și: Facturile la curent și gaze nu vor mai crește, vor fi chiar mai mici față de cele din lunile trecute. Ce se aude despre carburanți!

 

 

Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!

 

 

Sursa foto: https://www.mesagerulhunedorean.ro/invitatie-la-ziua-comunei-gurasada/04-silviu-nan-primar-gurasada-16-2/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0