Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
Adaugat: 20 Februarie 2019    Actualizat: 20 Februarie 2019

      Primarul liberal Adrian Dobre, a susținut marți o conferință de presă în care a vorbit despre unele lucrări de modernizare și reabilitare ce se desfășoară în Municipiul Ploiești, dar și în împrejurimi. De asemenea, s-a discutat și despre necesitatea accesării unui împrumut, având în vedere că banii alocați de la bugetul statului nu sunt suficienți pentru toate proiectele vitale pe care municipalitatea vrea să le deruleze.

 

      Un proiect important este Podul de Lemn din Ploiești, iar edilul susține că, în urma demersurilor din cadrul Primăriei, lucrările de construire vor începe la sfârșitul lunii martie 2019, având în vedere că suma necesară este prevăzută în creditul pe anul acesta. „Ceea ce este foarte important este faptul că sumele deja le avem prevăzute în creditul pe care noi îl aveam în anul 2019. Nu avem niciun fel de piedică în realizarea acestui proiect, am discutat și cu toți rețelarii, nici din punctul lor de vedere nu există niciun fel de piedică, drept pentru care, așa cum a susținut și executantul, până la finele anului proiectul poate fi realizat. Termenul real pe care noi îl avem este luna martie 2020, dar încercăm ca până la finele acestui an, până în noiembrie, proiectul să fie gata” a transmis Adrian Dobre.

 

      Există, conform liberalului, lucrări ample de modernizare în cartierul Mitica Apostol, mai exact pe patru străzi, și urmează să se treacă la etapa de asfaltare. În municipiul Ploiești se derulează lucrări interioare la 6 blocuri de pe strada Libertății, care se vor finaliza la sfârșitul lunii mai. Tot cu bani obținuți din accesarea unui credit s-a realizat canalizare atât în cartierul Buna Vestire cât și în Mimiu, urmând să înceapă astfel de lucrări și în cartierul Râfov, pentru care există și un proiect de fonduri europene, dar numai pentru o parte din străzi. „Sumele sunt foarte mici în comparație cu ce avem nevoie și de aceea am apelat la o astfel de sursă. (...) Mai avem un proiect de 12 milioane de lei Rețea de Canalizare în Municipiul Ploiești, pe lângă proiectele pe care le implementăm în momentul de față. La fel, trebuie să găsim sursă de finanțare, nu există decât credit” afirmă Adrian Dobre.

 

      Având în vedere discuțiile care au tot avut loc în ultimul timp, edilul a fost întrebat ce se poate face atunci când membrii Consiliului Local se opun constant, în ședințele de Consiliu, demarării anumitor proiecte de dezvoltare, cum ar fi cel al noului spital municipal, sau construirea centrului de radioterapie. Dobre este de părere că trebuie să existe mai multă implicare din partea cetățenilor pentru a nu se mai bloca astfel de investiții.

 

      „Sunt anumite proiecte de hotărâre care exced cadrului legal, care sunt propuse de ei și susținute de ei. Știți că au fost anumite proiecte de hotărâre care nici măcar nu aveau viza de legalitate și, cu toate acestea, le-au aprobat. Există proiecte de hotărâre prin care încearcă restrângerea atribuțiilor, sau mă rog, a posibilităților pe care le are Executivul în a realiza anumite lucruri în municipiul Ploiești. Știți foarte bine că au fost anumite proiecte de hotărâre pe care inclusiv instituția Prefectului le-a atacat în contencios și până la urmă s-a dovedit că avea dreptate. 

 

      Asta este o chestiune care ține de proiecte care au fost deja aprobate. Aici vorbim despre un proiect de hotărâre care nu obține votul Consiliului Local. (...) Asta este varianta: cetățenii să vină să participe din ce în ce mai des la ședințele de Consiliu Local, să vadă care este situația în cadrul Consiliului Local, de ce anumite investiții nu se pot realiza, chiar în condițiile în care Executivul vine cu soluții. (...) Există soluții, chiar dacă noi nu putem din buget. (...) Soluții există pentru investiții, important este să le căutăm și să vrem să le facem. Dar încă odată vin și spun, toate aceste lucruri trec prin Consiliul Local. (...) Atunci când va exista această implicare din partea cetățenilor, pe un astfel de proiect, nu există niciun argument real. Nu poți să pui în balanță, n-ai cum să pui în balanță necesitatea realizării unui spital” a explicat Adrian Dobre, primarul Ploieștiului.


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CJ Maramureș a depus un proiect pentru achiziționarea altor 21 de microbuze electrice
„Valoarea investiției este de 25,6 milioane de lei”.
 
Vasluiul are o strategie culturală și turistică: Aduce valoare adăugată prin stabilirea unui set de măsuri
Județul Vaslui are o strategie turistică pentru perioada 2022-2028.
 
O școală veche de peste 100 de ani, a fost renovată de Primăria Galați
„Avem la Galați un adevărat record de investiții în educație”...
 
Mai multe școli din Argeș au primit sume importante de bani. Anunțul președintei PNL Argeș
Alina Gorghiu a anunțat că mai multor școli din Argeș le-au fost a...
 
Spitalul Județean Botoșani își va moderniza sistemele informatice cu fonduri europene
Un proiect de investiții cu fonduri europene, ce vizează modernizare...
 
Un primar PSD a jignit o persoană seropozitivă: Nu vă apropiați!
Un primar PSD din județul Bacău a jignit o persoană infectată cu H...
 
61 de UAT-uri din județul Buzău vor primi microbuze pentru transportul elevilor
Consiliul Județean Buzău anunță începerea proiectului „Dotarea ...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Scade pragul pentru plata în numerar la magazinele cash&carry: Plățile în numerar sunt generatoare de plăți la negru

» 21 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
BNR avertizează că este victima unui atac spoofing: Se utilizează numărul de telefon al băncii în legătură cu presupuse împrumuturi

» 20 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Murele – de ce să mănânci o mână pe zi

» 20 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Asia Fest va avea loc în perioada 22-24 septembrie în curtea Arenei Naționale din București
BUCURESTI - ILFOV
» 21 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BACAU
 
Un primar PSD a jignit o persoană seropozitivă: Nu vă apropiați!

» 20 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BUZAU
 
61 de UAT-uri din județul Buzău vor primi microbuze pentru transportul elevilor

» 19 Septembrie 2023 | Comentarii 0