Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL BRAILA
Adaugat: 29 Mai 2018

       PNL-iştii brăileni sunt supăraţi foc pe primarul Marian Dragomir în urma scandalului şi a grevei de la “Braicar”, considerându-l principalul vinovat pentru situaţia actuală. Preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, şi consilierul municipal Adrian Tabarac au afirmat că scenariul actual are loc deoarece edilul-şef a insistat să facă o serie de investiţii mari pentru operatorul de transport, însă fără a avea un plan cât se poate de bine pus la punct pe termen mediu şi lung privind dezvoltarea “Braicar”.

       “Din păcate - şi o spun cât se poate de sincer -, am avut din nou dreptate legat de situaţia de la «Braicar», ce se întâmplă acolo cu greva oamenilor şi cum s-a ajuns în situaţia lor. Când am venit cu soluţia unui program integrat cu autobuze electrice şi o autobază modernă unde maşinile să poată fi reparate constant, nu ne-a luat nimeni în seamă. Situaţia de acolo, a salariaţilor, mai ales a şoferilor nemulţumiţi a apărut pentru că s-au făcut aceste investiţii heirupiste, fără niciun pic de viziune. Cumpărăm autobuze, toată lumea e fericită că avem maşini şi mici şi mari, în garaj stau altele noi pentru a intra pe traseu, dar ne-am trezit că nu are cine să le conducă. Iar autobuzele, culmea, nu sunt chiar atât de bune. Şi am văzut în presă explicaţiile şoferilor privind acest aspect. Asta înseamnă o lipsă de viziune!”, a declarat Tabarac, dezamăgit.

       Liberalul a afirmat că, din punctul său de vedere, primarul ar trebui să fie mai atent la ceea ce solicită angajaţii “Braicar”, deoarece aceştia ştiu cel mai bine  ce anume au nevoie pentru a funcţiona corect.

       “Atunci când am spus noi că sunt probleme, PSD-iştii au zis că liberalii iar fac politică şi că nu e adevărat. Acum să mai creadă cineva că şoferii care fac grevă şi nu s-au dus la serviciu zilele acestea sunt toţi liberali! Nu e aşa. Sunt oameni care se ţin de această problemă pentru că văd că aşa nu se mai poate. Sunt cicăliţi de cetăţeni pentru că nu îşi pot face planul. Aşa este. Dar care este cauza? Pentru că sunt prea puţini şoferi pe prea multe maşini. O autobază cu un service unde sunt doi oameni pe tură şi autobuzele stau la rând pentru doi mecanici. Mai mult, în curtea «Braicar» - şi au confirmat şi şoferii -, în loc de service cu rampă şi tot ce trebuie pentru maşini, acolo sunt pubelele de gunoi de la «ECO». Am transformat o autobază într-un depozit şi îi înghesuim pe oameni într-un singur service. Oamenii de la «Braicar» nu au făcut grevă pentru că aşa vor ei, ci pentru că situaţia de acolo este una cât se poate de serioasă şi de dureroasă”, a adăugat Tabarac.

       La rândul său, preşedintele PNL Brăila a insistat pe ideea că primarul Marian Dragomir trebuie să poarte cât se poate de repede o discuţie cu angajaţii operatorului de transport, dar şi la nivelul conducerii acesteia, pentru a găsi cât mai repede o soluţie.

        “În primul rând eu aş veni acasă într-o astfel de situaţie. Ştiţi ce le-a transmis primarul din Japonia, unde a plecat cu Banca Mondială? În primul rând, nu ştiu ce proiecte putem avea noi la Brăila în finanţare cu Banca Mondială? Vă spun eu. Parcul Industrial. Dar revin la ce le-a transmis primarul oamenilor de acolo: sunt ameninţaţi că aceste zile le vor fi tăiate din salariu, pentru că a fost grevă spontană. Deci pe lângă toate nemulţumirile lor salariale se adaugă asta. Primarul le spune să se întoarcă la muncă pentru că altfel îşi vor lua salariul micşorat! Eu consider că această criză nu ar fi apărut dacă primarul ar fi gândit, dar nu a făcut-o atunci când a cumpărat autobuzele”, a declarat Dănăilă.

        Acesta a afirmat că există soluţii pentru remedierea problemei şi una dintre ele a venit chiar la propunerea PNL, însă nimeni nu a vrut să o asculte.

        “De fiecare dată când noi am dat soluţii niciodată nu au fost puse în aplicare. Cred că domnul primar ar trebui să se întoarcă acasă şi să stea de vorbă cu oamenii, cu conducerea «Braicar» şi să vadă care sunt soluţiile posibile pentru a îndrepta situaţia. Ce facem cu operatorul unic? «Braicar» - operator unic, are posibilitatea să dea salarii mărite oamenilor. Să le dea drepturile, pentru ce muncesc. Şi să îşi redimensioneze flota. Să scadă preţul biletului. Noi am propus o variantă prin care preţul biletelor să scadă în condiţii de creştere a profitabilităţii, dar nu vrea nimeni să ne asculte. Dar îl aştept pe domnul primar să mai ia vreo 4 - 5 autobuze electrice să mai facă un nou experiment. Dacă omul ăsta nu înţelege că doar printr-un proiect integrat se poate rezolva problema... Trebuie să ai o viziune. Că îl pui în aplicare pe etape sau tot odată, dar tu trebuie să ştii unde vrei să ajungi. Nu e normal să cumperi tot ce ţi se pare ţie interesant. Faci achiziţii fără să îi întrebi pe oamenii ăia dacă au nevoie de aşa ceva. Dacă faci aşa, aici ajungem! Şi îmi pare rău că am avut dreptate”, a conchis Dănăilă.

sursa foto: http://newss.ro/2016/06/05/braila-are-un-nou-primar-social-democratul-marian-dragomir/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Sălăjanu: Modernizarea unei porțiuni din DJ 109F este în faza finală de elaborare a documentației tehnice
Președintele Consiliului Județean Sălaj dă asigurări că moderniz...
 
11 proiecte pe ordinea de zi a Consiliului Județean Maramureș
Consilierii județeni maramureșeni se întâlnesc astăzi în conferi...
 
Încep lucrările de consolidare și restaurare a clădirii de patrimoniu Casa Pleșia din Craiova
Președintele Comisiei de Cultură a PNL Dolj a anunțat că a emis or...
 
Primarii din Vaslui se plâng că încasează tot mai puțini bani din taxe și impozite
Mai multe primării din județul Vaslui au probleme în colectarea tax...
 
Primăria Piatra-Neamț vine în sprijinul producătorilor locali
Producătorii locali din Neamț se pot promova online printr-o aplica...
 
Fără luminițe de Crăciun la Deva. Primarul va redirecționa banii către Spitalul Județean de Urgență
„Anul acesta, Deva nu va mai fi scăldată, ca în alți ani, de lum...
 
Primarul Boc, despre demisiile din Parlament din cauza pensiilor speciale: „Un praf în ochi pentru cei care nu știu lege”
Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a vorbit despre demisiile...
 
Primăria Brezoi are un proiect de 8 milioane euro pentru introducerea gazelor
Primăria Brezoi lucrează la un proiect de 8 milioane de euro pentru ...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Persoanele care merg la vot în/din localități aflate în carantină trebuie să aibă declarație pe proprie răspundere

» 03 Decembrie 2020 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Experții de la Universitatea Babeș-Bolyai recomandă ca elevii de clasele 0-IV să se întoarcă la școală

» 03 Decembrie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Sucul natural pentru imunitate care te ferește de gripă și răceală

» 03 Decembrie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
De ce este Dobrogea o zonă unică în România

» 03 Decembrie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SATU MARE
 
Primar Ardud: Proiectul de renovare a Cetății Ardud este pe primul loc în programul de finanțare

» 03 Decembrie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VALCEA
 
Primăria Brezoi are un proiect de 8 milioane euro pentru introducerea gazelor

» 02 Decembrie 2020 | Comentarii 0