Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL BRAILA
Adaugat: 29 Mai 2018

       PNL-iştii brăileni sunt supăraţi foc pe primarul Marian Dragomir în urma scandalului şi a grevei de la “Braicar”, considerându-l principalul vinovat pentru situaţia actuală. Preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, şi consilierul municipal Adrian Tabarac au afirmat că scenariul actual are loc deoarece edilul-şef a insistat să facă o serie de investiţii mari pentru operatorul de transport, însă fără a avea un plan cât se poate de bine pus la punct pe termen mediu şi lung privind dezvoltarea “Braicar”.

       “Din păcate - şi o spun cât se poate de sincer -, am avut din nou dreptate legat de situaţia de la «Braicar», ce se întâmplă acolo cu greva oamenilor şi cum s-a ajuns în situaţia lor. Când am venit cu soluţia unui program integrat cu autobuze electrice şi o autobază modernă unde maşinile să poată fi reparate constant, nu ne-a luat nimeni în seamă. Situaţia de acolo, a salariaţilor, mai ales a şoferilor nemulţumiţi a apărut pentru că s-au făcut aceste investiţii heirupiste, fără niciun pic de viziune. Cumpărăm autobuze, toată lumea e fericită că avem maşini şi mici şi mari, în garaj stau altele noi pentru a intra pe traseu, dar ne-am trezit că nu are cine să le conducă. Iar autobuzele, culmea, nu sunt chiar atât de bune. Şi am văzut în presă explicaţiile şoferilor privind acest aspect. Asta înseamnă o lipsă de viziune!”, a declarat Tabarac, dezamăgit.

       Liberalul a afirmat că, din punctul său de vedere, primarul ar trebui să fie mai atent la ceea ce solicită angajaţii “Braicar”, deoarece aceştia ştiu cel mai bine  ce anume au nevoie pentru a funcţiona corect.

       “Atunci când am spus noi că sunt probleme, PSD-iştii au zis că liberalii iar fac politică şi că nu e adevărat. Acum să mai creadă cineva că şoferii care fac grevă şi nu s-au dus la serviciu zilele acestea sunt toţi liberali! Nu e aşa. Sunt oameni care se ţin de această problemă pentru că văd că aşa nu se mai poate. Sunt cicăliţi de cetăţeni pentru că nu îşi pot face planul. Aşa este. Dar care este cauza? Pentru că sunt prea puţini şoferi pe prea multe maşini. O autobază cu un service unde sunt doi oameni pe tură şi autobuzele stau la rând pentru doi mecanici. Mai mult, în curtea «Braicar» - şi au confirmat şi şoferii -, în loc de service cu rampă şi tot ce trebuie pentru maşini, acolo sunt pubelele de gunoi de la «ECO». Am transformat o autobază într-un depozit şi îi înghesuim pe oameni într-un singur service. Oamenii de la «Braicar» nu au făcut grevă pentru că aşa vor ei, ci pentru că situaţia de acolo este una cât se poate de serioasă şi de dureroasă”, a adăugat Tabarac.

       La rândul său, preşedintele PNL Brăila a insistat pe ideea că primarul Marian Dragomir trebuie să poarte cât se poate de repede o discuţie cu angajaţii operatorului de transport, dar şi la nivelul conducerii acesteia, pentru a găsi cât mai repede o soluţie.

        “În primul rând eu aş veni acasă într-o astfel de situaţie. Ştiţi ce le-a transmis primarul din Japonia, unde a plecat cu Banca Mondială? În primul rând, nu ştiu ce proiecte putem avea noi la Brăila în finanţare cu Banca Mondială? Vă spun eu. Parcul Industrial. Dar revin la ce le-a transmis primarul oamenilor de acolo: sunt ameninţaţi că aceste zile le vor fi tăiate din salariu, pentru că a fost grevă spontană. Deci pe lângă toate nemulţumirile lor salariale se adaugă asta. Primarul le spune să se întoarcă la muncă pentru că altfel îşi vor lua salariul micşorat! Eu consider că această criză nu ar fi apărut dacă primarul ar fi gândit, dar nu a făcut-o atunci când a cumpărat autobuzele”, a declarat Dănăilă.

        Acesta a afirmat că există soluţii pentru remedierea problemei şi una dintre ele a venit chiar la propunerea PNL, însă nimeni nu a vrut să o asculte.

        “De fiecare dată când noi am dat soluţii niciodată nu au fost puse în aplicare. Cred că domnul primar ar trebui să se întoarcă acasă şi să stea de vorbă cu oamenii, cu conducerea «Braicar» şi să vadă care sunt soluţiile posibile pentru a îndrepta situaţia. Ce facem cu operatorul unic? «Braicar» - operator unic, are posibilitatea să dea salarii mărite oamenilor. Să le dea drepturile, pentru ce muncesc. Şi să îşi redimensioneze flota. Să scadă preţul biletului. Noi am propus o variantă prin care preţul biletelor să scadă în condiţii de creştere a profitabilităţii, dar nu vrea nimeni să ne asculte. Dar îl aştept pe domnul primar să mai ia vreo 4 - 5 autobuze electrice să mai facă un nou experiment. Dacă omul ăsta nu înţelege că doar printr-un proiect integrat se poate rezolva problema... Trebuie să ai o viziune. Că îl pui în aplicare pe etape sau tot odată, dar tu trebuie să ştii unde vrei să ajungi. Nu e normal să cumperi tot ce ţi se pare ţie interesant. Faci achiziţii fără să îi întrebi pe oamenii ăia dacă au nevoie de aşa ceva. Dacă faci aşa, aici ajungem! Şi îmi pare rău că am avut dreptate”, a conchis Dănăilă.

sursa foto: http://newss.ro/2016/06/05/braila-are-un-nou-primar-social-democratul-marian-dragomir/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Adrian Dobre: Am semnat contractul de finanțare pentru unul dintre cele mai importante proiecte pentru orașul nostru
Primarul Ploieștiului a semnat contractul de finanțare a unui proiec...
 
Alin Moldoveanu, viceprimarul și consilierii de la Poiana Câmpina au cosit iarba de pe domeniul public
La Poiana Câmpina, curățenia pe domeniul public, ca și multe alte ...
 
Primarul Adrian Dobre, noi măsuri pentru schimbarea imaginii orașului
Zona centrală a Municipiului Ploiești se va schimba și va deveni ma...
 
Boc, către angajații Primăriei: Mișcați-vă repede! Căutați soluții pro-cetățean!
Primarul Emil Boc face instrucție cu angajații Primăriei Cluj-Napoc...
 
Primăria Drobeta Turnu Severin a semnat contractul de finanțare pentru realizarea unui spațiu multifuncțional în municipiu
În Drobeta Turnu Severin se va construi, cu fonduri europene, un spa...
 
Primăria Brașov nu va deschide creșele și grădinițele decât la toamnă
„Copiii reprezintă un factor de risc major în răspândirea virusu...
 
Președintele CJ Harghita dă asigurări că instituția își continuă activitatea, după ce un angajat a fost depistat cu Covid-19
După ce un angajat al Consiliului Județean Harghita a fost depistat ...
 
Deputat de Suceava: Guvernul sprijină, concret, dezvoltarea rețelei de gaze în județ
Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor transmite că a fost semnat o...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Loredana Chivu și-a mai făcut două operații estetice, iar acum se recuperează greu

» 02 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
SPORT
 
Hagi, despre meciul din această seară: Va fi greu cu Dinamo, chiar dacă nu sunt într-o perioadă prea bună

» 02 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Beneficiile dușului scoțian pentru frumusețe și sănătate

» 02 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cascada Capra, cea mai accesibilă din Munții Făgăraș
ARGES
» 02 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Primarul Adrian Dobre, noi măsuri pentru schimbarea imaginii orașului

» 02 Iulie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Primăria Iași anunță reabilitarea Grădinii Copou

» 01 Iulie 2020 | Comentarii 0