Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
MARI VOCI ALE ROMANIEI
Adaugat: 29 Septembrie 2017    Actualizat: 29 Septembrie 2017

     Mirabela,si-a dorit sã devinã sportivã, dar pasii au cãlãuzit-o spre o carierã artisticã remarcabilã. Melodiile care i-au fost incredintate au devenit slagãre mult iubite de public. Bãietoasã din fire, a reusit  sã indeplineascã o mare dorintã a tatãlui sãu, care nãzuise cu ardoare sã fie pãrinte si de bãiat, si de fatã.

    Dumnezeu i-a hãrãzit-o pe Mirabela, care fãcea cat 100 de bãieti, pentru cã fotbalul si baschetul erau sporturile sale preferate. A adorat si gimnastica, dar a iubit si cantecul, chiar dacã au existat momente in care considera cã a canta este o deprindere prea de fetitã, iar profesoara de balet de la clubul sportiv scolar la care se antrena a trimis-o la Casa de Culturã Turturele. N-a cantat de la inceput muzicã usoarã. La scoala popularã de artã a intepretat piese folclorice din repertoriul Angelei Moldovan. La Casa de Culturã «Turturele» am cantat cu Big-bandul - radio - care cantau la serile de dans joia si sambãta. Cu Miki Ampoitan. Ce formatie! Ca sã pot canta m-am inscris la toate cercurile! Nu eram prezentatã la nici un om de televiziune sau de radio care venea la salã, panã cand m-am plictisit si mi-am luat singurã viata in maini. Pe mine nu poate spune cã m-a fãcut cineva cantareatã. George Grigoriu spunea: Asta micã, Piticuta, poate sã fie mandrã, cã pe asta nu a ajutat-o nimeni. Ba, din contrã, toatã lumea i-a pus piedici, se destãinuie artista.

     REPERTORIU. Pe cand era elevã a inceput sã cante, in vacante, in resturante. Se farda cu minã de creion si canta piese din repertoriul Ritei Pavone. De fiecare datã era punctualã. Se intorcea acasã la ora 21:00 si nimeni nu stia cã a cantat pe terasa vreunui local.

   Primul sãu nume de scenã a fost Bella Scory, de la Scortaru, numele de fatã,apoi dupa casatoria cu Dauer,Mirabela si-a pastrat numele de Mirabela Dauer chiar su dupa divortul de acesta, iar cea dintai piesã de muzicã usoarã care i-a fost incredintatã de compozitorul Ion Cristinoiu este melodia Taina noptii. A mai avut ceva incercãri cu Iuliu Merca, cu piesa Padidadam, pe cand avea 17-18 ani, apoi cu Marius Teicu, cu De cand te-am intalnit. Mirabela a colaborat si cu alti compozitori renumiti: Vasilache din 1977 mi-a incredintat toate piesele lui. Am inceput cu melodia In zori,apoi cu Marian Nistor. El mi-a dat prima piesã in 1977. Eram la Moscova, in Hotelul Budapesta, si mi-a cantat cinci piese: Noapte de mai, Frunza mea albastrã, Multumesc, iubitã mamã, Iartã-mã, Amintiri si Robotel. Si cand ne-am intors din turneu le-am inregistrat toate.

     FOTOLIUL DIN ODAIE. Tãnãr pianist si compozitor, Ionel Tudor i-a incredintat Te-astept sã vii..., cunoscutã si sub numele Fotoliul din odaie, melodie pe versuri scrise de sotia sa, Andreea Andrei. In scurt timp, cantecul a devenit un slagãr indrãgit, aflat pe buzele tuturor. Era fredonat peste tot.Dintotdeauna adorã sã ajungã in inima publicului.    

     Este scopul Mirabelei, pe care il urmeazã pentru a ajunge acolo unde isi doreste orice artist care stie sã dãruiascã: in sufletul oamenilor. Nu face compromisuri si nu interpreteazã orice piesã, ci doar melodiile care creeazã emotii. Fiecare piesã interpretatã unic de Mirabela este o realã portitã de acces cãtre cei care o ascultã si o indrãgesc.

      PE ECRAN. La Televiziune am debutat intr-o echipã de zile mari: Aurora Andronache, Sanda Balaban, Tudor Vornicu, Alexandru Bocãnet, Titus Munteanu, Ovidiu Dumitru, Mariana Soitu - elita televiziunii. Emisiunile de divertisment. Revelioanele erau numai in direct. Tudor Vornicu ne adora. Pe cei pe care ii iubea cel mai mult, pe ãia ii muncea cel mai mult. Si pe ãia ii plãtea cel mai putin. Dar era o onoare sã lucrez cu el, isi aminteste Mirabela. Si mai stie ceva: Ce fãceam noi atunci se vede astãzi la italieni.

sursa foto: http://www.observatorulph.ro/images/stories/2014/10-octombrie/28/mirabela-dauer.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
67 de primari din Buzău vor da Guvernul în judecată
Guvernul interimar al României va fi dat în judecată de grupul prim...
 
Municipiul Constanța va avea un Acvariu nou, la standarde europene
Vicepreședintele CJ Constanța a declarat că a fost semnat contractu...
 
Primăria Giurgiu: De astăzi se pot depune cererile pentru ajutorul de încălzire
Primăria Giurgiu a anunțat că începând cu data de 18 octombrie se...
 
Anunț al Primăriei Dârmănești: Vaccinare fără programare, inclusiv doza 3!
Primăria Dârmănești anunță că la Casa de Cultură Racovița - M...
 
Primăria Sibiu a cumpărat laptop-uri și web cam-uri pentru a dota 34 de școli și licee din municipiu
Primăria Sibiu a cumpărat 695 de laptopuri și 706 web cam-uri pentr...
 
Primăria Vaslui, demersuri pentru construirea unei noi creșe în municipiu
Primarul municipiului Vaslui a anunțat că s-a găsit o locație pent...
 
Președintele CJ Botoșani: S-au turnat covoare asfaltice pe patru sectoare importante de drumuri
Consiliul Județean Botoșani a asfaltat zeci de kilometri de drumuri ...
 
Consiliul Județean al Elevilor Galați, recrutează pentru posturi în cadrul Biroului de Presă
Biroul de presă al Consiliului Județean al Elevilor Galați, recrute...
 
 
 
 
EDUCATIE
 
Cu cât vor crește alocațiile copiilor din ianuarie 2022

» 24 Octombrie 2021 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Arafat, despre finalul valului 4: Săptămâna viitoare aflăm dacă suntem pe platou

» 23 Octombrie 2021 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Ce să mănânci când ești răcit

» 23 Octombrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
S-a deschis un nou parc în București: Parcul Sticlăriei
BUCURESTI - ILFOV
» 24 Octombrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SIBIU
 
Primăria Sibiu a cumpărat laptop-uri și web cam-uri pentru a dota 34 de școli și licee din municipiu

» 24 Octombrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ALBA
 
Primarul Pleșa, la finalizarea proiectului „Pauză de joacă”: Voi încuraja tot mai mult implicarea albaiulienilor în proiectele administrației locale

» 23 Octombrie 2021 | Comentarii 0