Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
ACTORI TINERI ROMANI
Adaugat: 26 Mai 2017    Actualizat: 26 Mai 2017

    Cu săptămâni înainte de a absolvi UNATC-ul, în 2003, numele Mariei Dinulescu era pe buzele tuturor după ce scurtmetrajul Trafic, regizat de Cătălin Mitulescu, a câştigat Palme d'Or-ul la festivalul de film de la Cannes. După un alt scurtmetraj cunoscut, Poveste de la scara C, unde şi-a interpretat rolul cu o dezinvoltură ce va deveni un adevărat trademark al actriţei, Dinulescu se întoarce la Cannes cu mega-succesul California Dreamin', filmul neterminat al regretatului Cristian Nemescu. În ciuda montajului nefinalizat, California Dreamin' câştigă premiul secţiunii Un certain regard şi începe un periplu festivalier mondial. Roluri în telenovele, dar şi în mai bine de 30 de lungmetraje, scurtmetraje, videoclipuri şi reclame i-au consolidat cariera şi au transformat-o într-una dintre cele mai apreciate şi prezente actriţe tinere ale României.

     Printre cartile sale preferate se numara si "Jurnalul fericirii" de Nicolae Steinhardt. Ii place astronomia si fizica cuantica, teatrul dans si dansurile de societate. A jucat in numeroase filme de scurt metraj, in care a avut rolul principal, a avut si colaborari voci desene animate pentru postul Fox Kids.

     Cu două apariţii notabile în filme premiate la Cannes (Trafic, California Dreamin’) şi o recentă victorie la L.A. Indie Film Festival (cea mai bună actriţă de la Hollywood pentru rolul din scurtmetrajul Stepping Out), românca Maria Dinulescu (33 de ani), este o actriţă în ascensiune, după cum se descrie. Însă nu în România, ci la Hollywood.

     Plecată din ţară în urmă cu doi ani, pentru a-şi îndeplini varianta proprie de „vis american”, Maria a muncit, a studiat, s-a pus la punct cu tot ce înseamnă sistemul american de film de la Hollywood. A învățat cum să-şi croiască drum prin durul şi pretenţiosul hățiș al industriei americane de divertisment.

     La workshop-ul recent susţinut la Institutul Cultural Român, Maria a povestit - cu onestitate şi fără teamă de a face afirmaţii curajoase (ne referim - printre altele - la declaraţia „Am plecat din România pentru că nu mai eram pe val”) - cum a ajuns la Hollywood, cât de importantă este promovarea în lansarea/relansarea unui actor şi care sunt cei mai importanţi paşi de urmat pentru a da lovitura în Cetatea Filmului.

     Cele mai mari dorinţe din planul de viitor ale Mariei sunt să îşi găsească un partener de viaţă, dar şi, după menţionează ea „ ...să mă dezvolt mai mult, să trăiesc din punct de vedere emoțional mai mult, să fiu expusă mai mult valorilor umane, ca să și pot oferi mai mult în actorie. O să îmi fac proiectele mele, ca să pot să îmi pot oferi mai mult de muncă, și în State și în România, o să vreau să am în jurul meu oameni cu care să pot să ajut pe alți oameni, să fie curioși, să învețe din cât am învățat eu până acum.

      Strict legat de actorie, actriţa așteaptă definitivarea unui proiect mai vechi ce îi va permite să lucreze cu veteranul actor Chrisophter Plummer, dar şi începerea filmărilor la o peliculă a regizoarei lui Stepping Out, în care va avea rolul principal.

      „Cred că my american dream este să muncesc. Nu contează unde. Dacă am primit o audiție și trebuie să o pregătesc, sunt cea mai fericită în momentul acela”.

sursa foto:http://www.crainicul.ro/wp-content/uploads/2014/03/maria_dinulescu.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
În comuna Valea Mare urmează să înceapă lucrările de introducere a sistemului de canalizare
„Al doilea mare proiect semnat și adus în stadiul de execuție”
 
Un Centru pentru Persoane Vârstnice și 16 stații de încărcare a mașinilor electrice, cele mai noi investiții care se vor face în Câmpina
Două investiții extrem de importante se vor face la Câmpina.
 
Situație cu iz penal la Piața Centrală din Câmpina. Consilier local: Domnule viceprimar, raportul ăsta e un fals!
La ultima ședință a Consiliului Local Câmpina s-a discutat despre ...
 
Școala Gimnazială din Arcani va fi reconstruită din temelii
Este unitatea de învățământ cea mai afectată de seismele din jud...
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor
„Printr-un transport mai sigur se reduc diferențele și discrepanț...
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș
S-a lansat licitația pentru proiectul „Modernizare Bulevard Mihai V...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0