Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL SUCEAVA
Adaugat: 10 Decembrie 2018

      Daniel Constantin Cadariu, senator PNL de Suceava, solicită imperativ guvernării PSD să includă în Proiectul Legii Bugetului pe 2019 banii necesari pentru acoperirea ratelor și dobânzilor scadente anul viitor aferente împrumutului făcut de Consiliul Județean Suceava în asociere cu 60 de primării sucevene cu scopul finanțării programului „Utilități și mediu la standarde europene în județul Suceava”.

      Liberalul atrage atenția că este vorba de suma de 30.392.308,04 lei, iar după ce „s-au luat investițiile pe componenta gaz a Programului „Utilități și mediu la standarde europene în județul Suceava”, sucevenii plătesc total nejustificat, din banii lor, rate și dobânzi la credit. Încetați cu minciuna! Dați înapoi banii sucevenilor!”.

      Mai mult, dacă banii nu vor fi incluși în bugetul pe 2019, cele 60 de primării riscă falimentul, explică senatorul PNL, și precizează că va atenționa Guvernul despre acest pericol printr-o interpelare către ministrul de Finanțe, deoarece a încercat în toate felurile posibile să convingă guvernarea PSD să ia măsuri cu privire la această problemă serioasă cu care se confruntă județul Suceava, însă nu a primit niciun răspuns clar.

      „Nicio reacție, deși au fost multe promisiuni, atât în discuțiile din Parlament cât și cu primarii din județul Suceava. Stimați decidenți din PSD, ați învocat tot felul de scuze și ați făcut trimitere la tot felul de soluții imposibil de aplicat. Ați afirmat că nu puteați aloca bani pentru că erau prinși în bugetul pe 2018. Reamintesc faptul că deputații PNL au făcut un amendament la Legea bugetului pe 2018 prin care să se aloce fondurile necesare, amendament respins, din păcate. Ulterior s-a dovedit că, și în aceste condiții, bugetul ar fi permis alocarea de fonduri, dovadă că ați făcut rectificare bugetară. Însă pentru această destinație ați alocat fix ZERO LEI. Ați sugerat că primăriile afectate vor putea găsi o altă soluție de finanțare prin Trezorerii. Cum? Nimeni nu a mai auzit nimic pe această temă. Ați declarat că primăriile afectate de acest împrumut vor putea face plăți din excedent! Care excedent? Aceste primării sunt în situații limită din punct de vedere financiar, neavând fonduri pentru funcționare sau cofinanțarea de proiecte. Apoi, se știe că le-ați luat banii din excedent, acolo unde au mai fost. Mai mult, veniturile primăriilor au fost afectare prin diminuarea impozitului pe venit de la 16% la 10% fără a veni cu necesarele și promisele compensări.” a declarat Cadariu.

      Senatorul de Suceava amintește că personal a discutat despre acest subiect la începutul acestui an, atunci cânt erau dezbătute două legi care aveau legătură cu Programul „Utilități și mediu la standarde europene în județul Suceava”, dar, de fiecare dată, membrii PSD au propus Comisiei pentru buget, finanțe, activitate financiară și piață de capital din Senat să respingă propunerile sale. PSD a promis că va ajuta respectivele primării atunci când vor avea nevoie „adică în lunile martie și septembrie, când sunt termene scadente la plata ratelor și dobânzilor din credit. Luna martie 2018 a trecut, a trecut și luna septembrie și nu s-a întâmplat nimic în sensul celor promise. Unitățile administrativ teritoriale împrumutate, parte din Program, au venituri proprii insuficiente pentru rambursarea la termen a ratelor și dobânzilor scadente.” explică liberalul.

 

 

Sursa foto: ://www.svnews.ro/liberalul-cadariu-catre-psd-incetati-cu-minciuna-dati-inapoi-banii-sucevenilor/165739/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Șeful PNL Galați: Peste 500 de membri ai organizației județene PMP au semnat adeziunile la PNL Galați
George Stângă, președintele PNL Galați, a anunțat că peste 500 d...
 
Primăria Zimnicea va instala un nou sistem de monitorizare video
Un nou sistem de supraveghere video se va instala la Zimnicea. Se vor ...
 
30 de minute de parcare gratuită la Piața Centrală pentru locuitorii din Piatra Neamț
De zilele trecute a intrat în vigoare măsura Primăriei Piatra Neam...
 
Primăria Negrești reamintește locuitorilor că pot beneficia de reducere la plata impozitului dacă achită anticipat
10% reducere pentru contribuabilii care își achită cu anticipație ...
 
Primăria Deva a stabilit care vor fi zonele unde se vor comercializa mărțișoare
Începând de luni, 19 februarie, în 18 zone ale municipiului Deva se...
 
Primăria Bârsana a derulat un program de educație financiară pentru elevi
„Școala de bani din bibliotecă este un program pilot”
 
CJ Botoșani asigură cofinanțarea cheltuielilor neeligibile din cadrul proiectului de reabilitare a Centrului de recuperare neuromotorie
Centrul de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu din cadrul DGASP...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Ministrul Mediului: În această primăvară ar putea începe Programul Rabla pentru Sobe

» 29 Februarie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Primul spital din România cu roboți ce pot fi comandați de la distanță: O eficiență de 99,99%

» 28 Februarie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Ce flori să nu oferi de 1 și 8 Martie

» 29 Februarie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Pârâul Rece, cătunul cu mai puțin de 20 de locuitori, dar cu peisaje idilice
BRASOV
» 29 Februarie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GIURGIU
 
În comuna Adunații Copăceni a început modernizarea sistemului de iluminat public

» 28 Februarie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CONSTANTA
 
Primăria Constanța anunță locuitorii că în această săptămână pot depozita deșeurile voluminoase în locuri special amenajate

» 27 Februarie 2024 | Comentarii 0