Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL SUCEAVA
Adaugat: 10 Decembrie 2018

      Daniel Constantin Cadariu, senator PNL de Suceava, solicită imperativ guvernării PSD să includă în Proiectul Legii Bugetului pe 2019 banii necesari pentru acoperirea ratelor și dobânzilor scadente anul viitor aferente împrumutului făcut de Consiliul Județean Suceava în asociere cu 60 de primării sucevene cu scopul finanțării programului „Utilități și mediu la standarde europene în județul Suceava”.

      Liberalul atrage atenția că este vorba de suma de 30.392.308,04 lei, iar după ce „s-au luat investițiile pe componenta gaz a Programului „Utilități și mediu la standarde europene în județul Suceava”, sucevenii plătesc total nejustificat, din banii lor, rate și dobânzi la credit. Încetați cu minciuna! Dați înapoi banii sucevenilor!”.

      Mai mult, dacă banii nu vor fi incluși în bugetul pe 2019, cele 60 de primării riscă falimentul, explică senatorul PNL, și precizează că va atenționa Guvernul despre acest pericol printr-o interpelare către ministrul de Finanțe, deoarece a încercat în toate felurile posibile să convingă guvernarea PSD să ia măsuri cu privire la această problemă serioasă cu care se confruntă județul Suceava, însă nu a primit niciun răspuns clar.

      „Nicio reacție, deși au fost multe promisiuni, atât în discuțiile din Parlament cât și cu primarii din județul Suceava. Stimați decidenți din PSD, ați învocat tot felul de scuze și ați făcut trimitere la tot felul de soluții imposibil de aplicat. Ați afirmat că nu puteați aloca bani pentru că erau prinși în bugetul pe 2018. Reamintesc faptul că deputații PNL au făcut un amendament la Legea bugetului pe 2018 prin care să se aloce fondurile necesare, amendament respins, din păcate. Ulterior s-a dovedit că, și în aceste condiții, bugetul ar fi permis alocarea de fonduri, dovadă că ați făcut rectificare bugetară. Însă pentru această destinație ați alocat fix ZERO LEI. Ați sugerat că primăriile afectate vor putea găsi o altă soluție de finanțare prin Trezorerii. Cum? Nimeni nu a mai auzit nimic pe această temă. Ați declarat că primăriile afectate de acest împrumut vor putea face plăți din excedent! Care excedent? Aceste primării sunt în situații limită din punct de vedere financiar, neavând fonduri pentru funcționare sau cofinanțarea de proiecte. Apoi, se știe că le-ați luat banii din excedent, acolo unde au mai fost. Mai mult, veniturile primăriilor au fost afectare prin diminuarea impozitului pe venit de la 16% la 10% fără a veni cu necesarele și promisele compensări.” a declarat Cadariu.

      Senatorul de Suceava amintește că personal a discutat despre acest subiect la începutul acestui an, atunci cânt erau dezbătute două legi care aveau legătură cu Programul „Utilități și mediu la standarde europene în județul Suceava”, dar, de fiecare dată, membrii PSD au propus Comisiei pentru buget, finanțe, activitate financiară și piață de capital din Senat să respingă propunerile sale. PSD a promis că va ajuta respectivele primării atunci când vor avea nevoie „adică în lunile martie și septembrie, când sunt termene scadente la plata ratelor și dobânzilor din credit. Luna martie 2018 a trecut, a trecut și luna septembrie și nu s-a întâmplat nimic în sensul celor promise. Unitățile administrativ teritoriale împrumutate, parte din Program, au venituri proprii insuficiente pentru rambursarea la termen a ratelor și dobânzilor scadente.” explică liberalul.

 

 

Sursa foto: ://www.svnews.ro/liberalul-cadariu-catre-psd-incetati-cu-minciuna-dati-inapoi-banii-sucevenilor/165739/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Un Centru pentru Persoane Vârstnice și 16 stații de încărcare a mașinilor electrice, cele mai noi investiții care se vor face în Câmpina
Două investiții extrem de importante se vor face la Câmpina.
 
Situație cu iz penal la Piața Centrală din Câmpina. Consilier local: Domnule viceprimar, raportul ăsta e un fals!
La ultima ședință a Consiliului Local Câmpina s-a discutat despre ...
 
Școala Gimnazială din Arcani va fi reconstruită din temelii
Este unitatea de învățământ cea mai afectată de seismele din jud...
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor
„Printr-un transport mai sigur se reduc diferențele și discrepanț...
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș
S-a lansat licitația pentru proiectul „Modernizare Bulevard Mihai V...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0