Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI BUCURESTI
Adaugat: 26 Ianuarie 2019

      Președintele PNL București, Cristian Bușoi a susținut vineri o conferință de presă în care acuză administrația PSD a Capitalei că datorită nepriceperii și deciziilor proaste luate în lanț, în casele oamenilor este frig. Mai mult, din cauză că RADET se află în insolvență, fondurile europene ce puteau fi utilizate pentru modernizarea rețelei de termoficare nu mai sunt eligibile.

 

  • „Insolvențele în care a băgat RADET și ELCEN, blocând investițiile, în loc să facă un transfer către o nouă companie constituită. Primăria trebuie să cumpere centralele ELCEN, iar acest lucru costă aproximativ 900 milioane lei. Tot ce ținea de retehnologizare putea fi făcut pe finanțare UE sau BEI.
  • Echipa PSD de la Primărie, condusă de doamna Firea, s-a sucit și nu a mai cumpărat centralele ELCEN, ci a dorit să cumpere creanțe ale ELCEN ca apoi să facă o luare în plată a acestor centrale, în baza creanțelor.
  • Altă prostie: planul de reorganizare a RADET încă nu a fost aprobat în adunarea creditorilor. Administratorul judiciar al RADET, Rominsolv, recunoaște că Primăria București nu a aprobat încă competența de finanțare a planului de reorganizare.
  • Probabil că cea mai proastă decizie dintre toate: înființarea companiilor publice de către administrația PSD-Firea, companii care au fost desființate de Instanță, asta însemnând și desființarea companiei Energetica, ce avea sarcina modernizării sistemului de termoficare” explică președintele PNL București.

 

      Bușoi atrage atenția că proiectul pregătit de municipalitate pentru a obține fonduri europene în vederea modernizării a 200 de kilometri din cei aproape 500 km de rețea este blocat, în primul rând, pentru că banii trebuiau accesați până în decembrie 2018 și, în al doilea rând, pentru că RADET este în insolvență. Liberalul afirmă că probleme cu sistemul de termoficare există în foarte multe orașe, deoarece rețelele sunt vechi, însă alte orașe au reușit să atragă fonduri europene ca să rezolve această problemă. „La București în schimb, nu a existat preocupare. Sorin Oprescu nu a făcut nimic, iar doamna Firea a făcut în primă fază, fix ce a făcut și Sorin Oprescu: adică nimic, până când a văzut că e rău și atunci a început cu insolvențele”. mai spune Cristian Bușoi.

 

      „De ce acuză doamna Firea, disperată, PNL? Pentru că simte că, în cazul RADET, îi fuge pământul de sub picioare și pentru că știe că nu poate să-l acuze pe Sorin Oprescu, pe care l-au susținut și ea și PSD. Cerem doamnei Firea un plan de investiții și modernizare a sistemului de termoficare! Cerem demiterea de urgență a celor doi administratori ai RADET: judiciar și special, care nu au reușit de aproape doi ani și jumătate să propună un plan de reorganizare viabil” a precizat liberalul.

 

      Bucureștenii îngheață în case sau plătesc facturi mai mari cu 40% din cauza pierderilor din rețea iar administrația actuală nu mai găsește ieșire dintr-o situație dezastruoasă pe care a creat-o din nepricepere, susține Bușoi și solicită bucureștenilor „să ceară și să urmărească planuri concrete în legătură cu ce vor să facă cei care administrează Capitala! În loc de promisiuni, pomeni și biserici, cum face administrația PSD din 2016 încoace, mai bine investiții! Genul de acțiuni promovate de administrația PSD-Firea duc aici, la criza RADET”.

 

      La această situație, PNL București propune soluțiile pe care le-a susținut din 2016 până în prezent, și anume:

  • „Transferul de afacere către o companie nouă, funcțională, înființată legal și care să fie condusă de oameni cu experiență în domeniu, tehnicieni cu experiență în sistemul de termoficare, nu politruci. (...) 
  • Pregătirea, finanțarea și implementarea unui plan accelerat de investiții în două etape: până în iunie 2020 și până în 2023, pentru a evalua clar ce face administrația PSD-Firea și ce lasă în urmă. Investițiile trebuie făcute în tot sistemul: eficientizare, noi surse de producție, limitarea pierderilor atât în sistemul de transport și distribuție, cât și cel de producție” conchide președintele PNL București, Cristian Bușoi.

 

 

 

Sursa foto: ://www.gandul.info/politica/cristian-busoi-candidatul-pentru-sanatate-milionar-in-euro-12038996


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
În comuna Valea Mare urmează să înceapă lucrările de introducere a sistemului de canalizare
„Al doilea mare proiect semnat și adus în stadiul de execuție”
 
Un Centru pentru Persoane Vârstnice și 16 stații de încărcare a mașinilor electrice, cele mai noi investiții care se vor face în Câmpina
Două investiții extrem de importante se vor face la Câmpina.
 
Situație cu iz penal la Piața Centrală din Câmpina. Consilier local: Domnule viceprimar, raportul ăsta e un fals!
La ultima ședință a Consiliului Local Câmpina s-a discutat despre ...
 
Școala Gimnazială din Arcani va fi reconstruită din temelii
Este unitatea de învățământ cea mai afectată de seismele din jud...
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor
„Printr-un transport mai sigur se reduc diferențele și discrepanț...
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș
S-a lansat licitația pentru proiectul „Modernizare Bulevard Mihai V...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0