Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL VASLUI
Adaugat: 09 Martie 2018    Actualizat: 09 Martie 2018

      Deputatul liberal Daniel Olteanu acuzã din nou, în plenul Parlament, politica de sfidare a Guvernului la adresa Moldovei, regiune depopulatã si vitregitã de alocãri pentru mari proiecte de infrastructurã, politicã pe care o numeste „un adevãrat atentat la siguranta nationalã”.

      Olteanu sustine cã dovada atitudinii iresponsabile fatã de aceastã zonã se regãseste inclusiv într-un document fãcut public recent de cãtre Compania Nationalã de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care informeazã cu privire la stadiul proiectelor în derulare. Deputatul liberal subliniazã cã datele oficiale de la CNAIR atestã sabotajul Ministerului Transporturilor, în conditiile în care nici proiectele în fazã de executie, contactate de firme romȃnesti, nu beneficiazã de finantãrile prevãzute în buget.

      In declaratia sa din plen, deputatul PNL din Vaslui - Daniel Olteanu a transmis cã scuza CNAIR cu privire la bugetul insuficient pentru proiectul de reabilitare a DN 18, care leagã Moldova de Transilvania, indicã haosul alocãrilor de la nivelul Ministerului Transporturilor, al cãrui buget este primul afectat la rectificãri. Deputatul liberal a transmis, de asemenea, cã politica programatã de abandonare a Moldovei trebuie sã înceteze si cã nu mai acceptã ca judetele sãrace, precum Vasluiul, sã rãspundã pentru incompetenta guvernantilor.

      „Am prezentat de-a lungul timpului, în Parlament si în spatiul public în general, nenumãrate argumente, pentru a sustine investitiile Ministerului Transporturilor în Moldova. Sunt încercãri aproape disperate, ca si ale altor colegi, de a transmite celor responsabili mesajul cã o Moldovã depopulatã si rãmasã în secolul trecut din punctul de vedere al infrastructurii este un adevãrat atentat la siguranta nationalã. M-am obisnuit, de un an si jumãtate în Parlament, ca nici un ministru al Transporturilor sã nu respecte ceea ce promite, si ca toate amendamentele la Legea bugetului sã fie respinse pe repede-înainte, fãrã remuscãri. Nu am crezut însã, nici în cele mai negre cosmaruri, cã politica de abandonare a Moldovei e una programatã, asa cum fusesem avertizat nu o datã. Am luat foarte în serios declaratiile ministrului Transporturilor, de la audieri, atunci când domnul Sova a spus cã ne-am obisnuit ca bugetul Ministerului sã fie folosit „ca un buffer” pentru bugetul de stat, sã fie spatiu pentru tãieri, la rectificãri. Cu alte cuvinte, sunt bugetate proiecte imposibil de executat, iar cele în executie au parte de o evolutie lentã, dar nu din vina Ministerului”, a declarat Daniel Olteanu, care a mentionat cã datele prezentate de CNAIR cu privire la fondurile insuficiente pentru lucrãrile de reabilitare a DN18, investitie care asigurã legãtura rutierã a Moldovei cu Transilvania, certificã politica guvernamentalã programatã de abandonare a Moldovei.

      „Toatã aceastã constructie a domnului ministru este, însã, rãsturnatã de un document al Companiei Nationale de Drumuri si Autostrãzi (CNAIR), document ulterior declaratiilor. În februarie, dupã votarea bugetului, CNAIR socheazã si transmite cã pentru o investitie în executie, DN 18, care leagã Moldova de Transilvania, Bucovina de Maramures, bugetul este insuficient. Si, citez din documentul CNAIR, datat februarie 2018꞉ «Lot 1, Moisei – Borsa, buget insuficient. Lot 2, Borsa – sesuri, buget insuficient. Lot 3, sesuri – Cârlibaba, buget insuficient efectuãrii plãtilor cãtre Antreprenor. Lot 4, Cârlibaba – Iacobeni, buget insuficient efectuãrii plãtilor cãtre Antreprenor.» Domnule ministru Sova, aveti dovada faptului cã vorbim de o politicã guvernamentalã programatã de abandonare a Moldovei. Înteleg cã nu se doresc mari investitii în infrastructura Moldovei, înteleg cã Bucurestiul doreste sã existe mereu un vinovat de serviciu, judetul Vaslui, pe care sã-l arate cu degetul, dar aceastã sfidare, ca nici pentru proiectele în executie sã nu se aloce fonduri, culmea, proiecte executate de firme românesti, este inimaginabilã! Cu atât mai mult cu cât sunteti moldovean!”, a sustinut Daniel Olteanu în plenul Camerei Deputatilor.

sursa foto: http://www.promptmedia.ro/2017/09/daniel-olteanu-deputat-pnl%EA%9E%89-centenarul-marii-uniri-nu-face-decat-sa-arate-cat-de-departe-e-vasluiul-de-alba-iulia/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
În comuna Valea Mare urmează să înceapă lucrările de introducere a sistemului de canalizare
„Al doilea mare proiect semnat și adus în stadiul de execuție”
 
Un Centru pentru Persoane Vârstnice și 16 stații de încărcare a mașinilor electrice, cele mai noi investiții care se vor face în Câmpina
Două investiții extrem de importante se vor face la Câmpina.
 
Situație cu iz penal la Piața Centrală din Câmpina. Consilier local: Domnule viceprimar, raportul ăsta e un fals!
La ultima ședință a Consiliului Local Câmpina s-a discutat despre ...
 
Școala Gimnazială din Arcani va fi reconstruită din temelii
Este unitatea de învățământ cea mai afectată de seismele din jud...
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor
„Printr-un transport mai sigur se reduc diferențele și discrepanț...
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș
S-a lansat licitația pentru proiectul „Modernizare Bulevard Mihai V...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0