Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
Adaugat: 28 Februarie 2020

        Primarul municipiului Ploiești, liberalul Adrian Dobre, a participat recent la o conferință organizată de Green Report, alături de reprezentanți ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, alți primari ai reședințelor de județ, dar și de reprezentanții unor ONG-uri, companii și instituții din domeniul protecției mediului, transmite Primăria Ploiești într-un comunicat.

 

        Potrivit sursei citate, la eveniment s-a discutat despre găsirea unor soluții concrete care să ajute în mod real la combaterea degradării mediului înconjurător. De asemenea, s-au avut în vedere identificarea unor căi de îmbunătățire a managementului deșeurilor și creșterea țintelor de reciclare. Un alt subiect al conferinței l-a reprezentat posibilitatea ca România să fie sancționată de Comisia Europeană pentru deficiențele înregistrate în adoptarea normelor UE referitoare la deșeurile echipamentelor electrice și electrocasnice.

 

        Având în vedere situația țării noastre, primarul municipiului Ploiești a venit cu o serie de recoamndări ce vor ajuta la atingerea țintei de reducere a cantității de deșeuri depozitate la rampă și a celor de reciclare. Concret, Adrian Dobre a transmis că este necesară schimbarea legislației astfel încât să permită investițiile pe plan local, dar și implementarea unui alt mod prin care cetățeanul să fie determinat să facă reciclarea.

 

        „În ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor, cred că este nevoie de sume importante de bani pentru a se investi în fluxul de preluare a deșeurilor de la nivelul fiecărui producător și până la nivelul la care deșeurile respective ajung în rampa de gunoi. Pe de o parte, așa se pot atinge și țintele pe care le avem în vederea reducerii cantității de deșeuri depozitate la rampă, dar și țintele de reciclare. Pe de altă parte, costurile pe care le avem ulterior, atunci când vorbim de a lucra la cauză, sunt mult mai mici decât costurile pe care le avem dacă lucrăm la efect” a explicat primarul Ploieștiului.

 

        Cât despre modalitatea de a determina cetățenii să recicleze, primarul Adrian Dobre este de părere că măsura actuală (persoana care produce deșeuri să plătească cantitatea respectivă) este mai puțin utilă decât dacă cei care reciclează corect ar fi răsplătiți.

 

        „O altă chestiune importantă, pe lângă conștientizare, este modul în care cetățeanul trebuie să facă această reciclare. Nu toate ambalajele sunt deșeuri reciclabile, care reintră în circuitul economic. Acest tip de ambalaje poate fi utilizat în zona de obținere a energiei termice. Este necesar să se facă modificări legislative de finanțare pentru astfel de proiecte. (...) Legislația este în sensul în care cel care produce deșeurile să și plătească cât produce. (...) Consider că dacă o să impunem o legislație prin care să plătești pentru cât produci, s-ar putea să ne trezim cu localități, comunități inundate de deșeuri, iar o soluție ar fi ca cel care reciclează să fie bonificat pentru cât reciclează. (...) Este mult mai bine și mai ușor să bonifici pe cel care reciclează și pe cel care face reciclare în mod corect” a mai spus Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești. 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
În comuna Valea Mare urmează să înceapă lucrările de introducere a sistemului de canalizare
„Al doilea mare proiect semnat și adus în stadiul de execuție”
 
Un Centru pentru Persoane Vârstnice și 16 stații de încărcare a mașinilor electrice, cele mai noi investiții care se vor face în Câmpina
Două investiții extrem de importante se vor face la Câmpina.
 
Situație cu iz penal la Piața Centrală din Câmpina. Consilier local: Domnule viceprimar, raportul ăsta e un fals!
La ultima ședință a Consiliului Local Câmpina s-a discutat despre ...
 
Școala Gimnazială din Arcani va fi reconstruită din temelii
Este unitatea de învățământ cea mai afectată de seismele din jud...
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor
„Printr-un transport mai sigur se reduc diferențele și discrepanț...
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș
S-a lansat licitația pentru proiectul „Modernizare Bulevard Mihai V...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0