Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
Adaugat: 17 Martie 2020

        La Ploiești, măsurile împotriva pandemiei de coronavirus au fost luate încă de săptămâna trecută însă, odată cu instituirea stării de urgență, primarul municipiului, liberalul Adrian Dobre, a convocat din nou Comitetul pentru Situații de Urgență în vederea suplimentării acestora. 

 

        Astfel, printre măsurile binevenite se numără: spălarea cu dezinfectanți a străzilor, piețelor, spitalelor, a platformelor de gunoi, etc.; reducerea programului de transport în comun; suspendarea activității în Oborul Ploiești; suspendarea accesului vizitatorilor în Grădina Zoologică și în alte instituții; suplimentarea mijloacelor de transport în comun pentru evitarea aglomerației de la orele de vârf, și multe altele.

 

        Primarul Adrian Dobre face apel la locuitorii municipiului Ploiești să iasă cât mai puțin din case, aceasta fiind cea mai bună soluție pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Dacă părăsirea locuinței este inevitabilă, se recomandă evitarea zonelor aglomerate și a contactului fizic direct, mai spune primarul.

 

        „După cum v-am anunțat, astăzi (n.r. luni) am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență în vederea suplimentării măsurilor de prevenție în limitarea răspândirii virusului COVID-19. Pe lângă măsurile adoptate astăzi și săptămâna trecută, revin la dumneavoastră cu rugămintea să evitați deplasările, spațiile aglomerate, contactul fizic direct și să vă protejați. 

        Igienizăm și mijloacele de transport (încă de la începutul săptămânii trecute) străzile, locurile de joacă și piețele, etc., dar cel mai important acum este să rămânem acasă, în măsura în care putem” a transmis Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești. 

 

        Iată măsurile adoptate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență săptămâna trecută și luni, potrivit Primăriei Ploiești:

 

 • Spălarea arterelor principale din municipiul Ploieşti (zone cu trafic intens de persoane, zonele staţiilor de autobuz, gărilor, pieţelor, spitalelor, parcurilor, platformelor de gunoi) cu substanţe dezinfectante. 
 • Începând cu data de 18.03.2020, desfăşurarea programului de transport public de călători, pe raza Municipiului Ploieşti, să va realiza între orele 6.00 – 22.00, cu excepţia curselor de pe platformele industriale. 
 • Dezinfecția locurilor de joacă din Municipiul Ploiești, aflate în administrarea S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești, precum și a celor din Parcul Memorial «Constantin Stere» și Parcul Municipal Ploiești Vest.
 • Suspendarea activitatății comerciale în Oborul din Ploiești, în consens cu Hotărârea emisă de Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, care interzice orice fel de activitate ce presupune participarea unui număr mai mare de 1.000 de persoane.
 • Suspendarea activității cu publicul, la Grădina Zoologică Ploiești, din cadrul Administrației Parcului Memorial « Constantin Stere », pentru perioada 14-22 martie 2020. 
 • În piețele agro-alimentare din Municipiul Ploiești s-au prevăzut dispozitive cu soluție dezinfectantă, iar comercianții care își desfășoară activitatea în aceste piețe au fost informați cu privire la măsurile necesare prevenirii infecției cu coronavirus. 
 • Dezinfecția piețelor agro-alimentare din municipiu.
 • Suplimentarea mijloacelor de transport în comun la orele de vârf, pentru evitarea aglomerației, și igienizarea regulată a acestora.
 • Achiziționarea a două aparate de nebulizare și dezinfectant aferent folosirii acestor dispozitive, materiale care vor fi folosite pentru igienizarea ambulanțelor utilizate de Serviciul de Ambulanță Județean Prahova.
 • Preluarea pacienților (copii) de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Ploiești de către Spitalul de Pediatrie Ploiești, în vederea continuării tratamentelor.
 • Hrana pentru persoanele aflate în centrele de carantină pe raza U.A.T. Ploiești se va asigura de către Centrul Social pentru Persoanele în Vârstă, din cadrul A.S.S.C Ploiești.
 • Poliția Locală va asigura transportul hranei de la Centru Social pentru Persoanele în Vârstă, la centrele de carantină.
 • Suspendarea activității Teatrului „Toma Caragiu”, a Filarmonicii „Paul Constantinescu” și a Casei de Cultură „I.L. Caragiale” până la 31 martie, precum și desfășurarea activităților sportive.
 • Susupendarea activității în unităţile de îngrijire a copiilor antepreşcolari (creşe) din Ploiești (13- 31 martie).
 • Suspendarea activității centrelor de informare a cetăţenilor şi recreere a pensionarilor de pe teritoriul municipiului Ploieşti, aflate în administrarea ASSC, pentru perioada 11-31 martie 2020, cu posibilitate de prelungire în funcţie de evoluţia situaţiei.
 • Suspendarea cursurilor din toate unitățile de învățământ preuniversitar, începând cu data de 11 martie 2020, până în data de 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației, conform Hotărârii nr. 6/10.03.2020, a Consiliului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Alin Moldoveanu, primarul din Poiana Câmpina, a oferit, și în acest an, daruri de 1 Iunie copiilor din comună
„Am vrut să păstrăm tradiția și să le oferim copiilor cadouri ...
 
Primarul Adrian Dobre are două vești importante pentru ploieșteni
La ultima ședință de Consiliu Local s-au alocat bani pentru lucrăr...
 
Adrian Dobre: Lucrările la noua sală de sport a Școlii George Coșbuc sunt în grafic
Primarul Municipiului Ploiești a verificat stadiul lucrărilor de la ...
 
Adrian Dobre, despre achiziția creșei Upetrom: Locuri asigurate pentru micuții ploieșteni/ Personalul va avea în continuare loc de muncă
Primarul municipiului Ploiești a anunțat că a fost cumpărată cre...
 
Adrian Dobre: Au început lucrările de reparații la pasajul DN72, ieșirea din Ploiești spre Târgoviște
Primarul municipiului Ploiești a anunțat că pasajul DN72 a intrat ...
 
Primarul Adrian Dobre invită tinerii să adere la Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret al Municipiului Ploiești
„Tinerii reprezintă punctul de legătură cu viitorul!”
 
Primăria Roman va acorda ajutor financiar pentru plata bonelor. Ce condiții trebuie îndeplinite
La următoarea ședință de Consiliu Local a Primăriei Roman se va p...
 
Primăria Ilva Mică și Ocolul Silvic au organizat o acțiune de plantare a peste 10.000 de puieți de molid
În pădurile ce țin de comuna Ilva Mică au fost plantați peste 10....
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Botezatu, declarații uimitoare despre relația Biancăi cu Bodi: „O poveste cu năbădăi... Ei au consumat deja...”

» 04 Iunie 2020 | Comentarii 0
 
SPORT
 
Liga 1 revine pe 12 iunie. Care va fi primul meci

» 04 Iunie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Sfaturi pentru a evita deteriorarea hainelor

» 04 Iunie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Îngerul Căzut sau Monumentul Tineretului, un simbol al Canalului Dunăre-Marea Neagră
CONSTANTA
» 04 Iunie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ALBA
 
Primăria Ciugud, parteneriat cu o firmă din Alba pentru realizarea și testarea unei stații de dezinfectare pentru accesul în spații publice

» 04 Iunie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primăria Buziaș a anunțat construirea unei baze sportive moderne

» 03 Iunie 2020 | Comentarii 0