Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 19 Ianuarie 2018
 
StangaStanga
DreaptaDreapta

     A fost odată, în vremurile de demult, un ținut numit Țara Almăjului unde trăia o fată frumoasă cum rar se văd pe pământ, dar a cărei soartă a fost pecetluită încă de la naștere de către zâna care sălășluia în Tărâmul Regăsirii Dorului, o altă lume. Singurul lucru pe care fata nu trebuia sa-l facă dacă ar fi dorit să trăiască, era să nu se îndrăgostească.

     Dar cum poți să reziști alesului inimii când dragostea curată explodează în toată ființa ta? Astfel că, o iubire care părea imposibilă pentru pământeni ”a învins limitele ființei umane” pentru a se putea împlini într-o altă lume și pentru a deveni nemuritoare.

     Cascada Bigăr nu impresionează prin dimensiunea sau debitul ei, ci prin forma ei ciudată care seamănă a clopot, a ciupercă sau a rochie de mireasă. Îmbrăcată într-o manta de mușchi lasă să cadă apa în formă de crinolină în râul Miniș care-i trece pe la picioare.

     Cascada Bigăr este uşor de recunoscut la nivel internaţional, mai ales după ce a apărut în topul realizat de The World Geography pentru cascade unice din lume pe locul întâi. O poţi descoperi şi tu în judeţul Caraş-Severin, în locul de trecere al Paralelei 45 prin ţara noastră. Popasul se află pe marginea drumului DN57B, ce leagă Anina de Valea Minişului, rezervaţia Izbucului Bigăr fiind plasată înainte de satul Bozovici.

        Este formată de apele cristaline ale izbucului Bigăr, un afluent al Minișului. ce se repede tumultuos la suprafață, la ceva mai mult de 200 m mai în sus de râu. De la „nașterea” sa de sub uriașul zid de stâncă și până la impunătoarea cascadă ce-i poartă numele, izbucul le oferă turiștilor alte zeci de cascade mai mari sau mai mici. Dar și senzația de întoarcere în preistorie.

        La fel de spectaculoase sunt și Cheile Minișului, de o măreție ce impune respect și îndeamnă la meditație.
       Un pod de lemn leagă șoseaua de celălalt mal, pe care nu doar că se poate vizita cursul izbucului Bigăr, ci se și poate face un popas. Totodată, se poate coborî până la apele Minișului, de unde se poate vedea cascada Bigăr și din alte perspective. Pe același mal a fost construit și un pavilion pentru turiști.

sursa foto: https://www.google.ro/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwirxfSh0uPYAhUCEVAKHZgbCpIQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fwww.ghiduri-turistice.info%2Fghid-turistic-descopera-frumoasa-cascada-bigar--galerie-foto&psig=AOvVaw0K_kj0z40iST04lbletFa7&ust=1516438074273977, https://www.google.ro/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwizodnw0uPYAhXMaFAKHf0rBBQQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fwww.ghiduri-turistice.info%2Fghid-turistic-spectacol-de-gheata-imagini-spectaculoase-cu-cascada-bigar-inghetata-galerie-foto&psig=AOvVaw0K_kj0z40iST04lbletFa7&ust=1516438074273977,https://www.google.ro/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjeodqL0-PYAhUEmbQKHYPdCcYQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.imperialtransilvania.com%2Fro%2Fciteste-stirea%2Fargomenti%2Fplaces-of-interest-1%2Farticolo%2Fcascada-bigar-marturie-a-unei-iubiri-nemuritoare.html&psig=AOvVaw0K_kj0z40iST04lbletFa7&ust=1516438074273977,


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Premiul pentru Destinația Anului se va acorda în cadrul Galei de la ...
 
O oază de liniște aflată la 2 ore de București atrage tot mai mul...
 
În cele două zile se organizează o mulțime de activități pentru ...
 
Casa de romi va fi inaugurată în Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”...
 
Lacul Noua din Brașov devine, în perioada 7-10 martie, un paradis al...
 
Influencerul a vorbit foarte frumos despre vizita făcută în țara n...
 
Un loc superb din țara noastră, dar care a ajuns să fie `uitat ...
 
Casa care apare pe bancnota de 10 lei este expusă la Muzeul Astra din...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0