Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
STIRI TURISM
Adaugat: 22 Ianuarie 2015

    Numarul turistilor britanici care viziteaza judetul Covasna a crescut in ultimii ani, acestia fiind interesati indeosebi de conacele si castelele din zona, afirma managerul Agentiei Transilvania Tourist ServiceLaszlo Endre.

     El pune acest lucru si pe seama "publicitatii" facute de printul Charles al Marii Britanii, care detine mai multe proprietati in Ardeal, printre care una si in Valea Zalanului din judetul Covasna.

     "Interesul pentru judetul Covasna este in crestere, se bucura de un real succes (...) Vin din Anglia multi turisti, se pare ca este o destinatie buna pentru ei (...) Sunt interesati de conace, de castele, de turismul nobiliar, sa spunem asa, dar si de traditiile oamenilor din aceasta zona (...) Am dus pe cineva la o moara din Batanii Mici, cea mai veche din zona, am pornit-o si a stat acolo vreo trei ore si s-a tot uitat. A facut si o fotografie cu turla unei biserici si a primit vrei 2.000 de like-uri pe facebook", a declarat Laszlo Endre.

     Printre destinatiile favorite se numara casele de oaspeti ale contelului Kalnoky de la Miclosoara, domeniul printului Charles de la Valea Zalanului, iar mai nou si un castel din localitatea Talisoara, care a fost reabilitat si introdus in circuitul turistic.

     Consiliul Judetean Covasna a editat in urma cu cativa ani un album intitulat "Tinutul conacelor", in care sunt mentionate aproape 200 de castele si conace folosite pe vremuri de aristocrati ca resedinte permanente, de vacanta sau de vanatoare, si intentioneaza sa realizeze in viitor si un "drum al conacelor" pentru turistii interesati de vacante de neuitat.

     Multe dintre aceste cladiri sunt in ruina, dar unele si-au recapatat stralucirea de altadata. Printul Charles al Marii Britanii, spre exemplu, a cumparat mai multe cladiri vechi de peste o suta de ani in Valea Zalanului, un catun cu circa 150 de oameni, pe care le-a renovat si le-a transformat in resedinta de vacanta. Printul vine aici, de regula, o data pe an, primavara, intr-o mica vacanta, scrie agerpres.ro.

     In satul Bicfalau, la cativa kilometri de municipiul Sfantu Gheorghe, sunt aproape 40 de conace, unele foarte vechi. Autoritatile vor sa includa satul in patrimoniul UNESCO, considerand ca aceste conace reprezinta o valoare pentru intreaga umanitate si trebuie protejate.

     "Aproape toate aceste imobile sunt proprietate privata si se afla intr-o stare precara, deoarece nu au beneficiat de ani de zile de lucrari de reparatii si renovare", spune primarul comunei, Raduly Istvan.

     Unul dintre cele mai frumoase si bine intretinute conace este fosta resedinta nobiliara a baronului Szentkereszty din localitatea Arcus, langa Sfantu Gheorghe. Dupa nationalizare, in perioada comunista, acest mic castel a fost, pe rand, orfelinat, scoala de mecanici agricoli, magazie si sediu de CAP, iar in cele din urma a fost transformat in resedinta pentru Nicolae Ceausescu. Aici functioneaza in prezent un centru cultural, patronat de Ministerul Culturii, dar domeniul este in litigiu, fiind revendicat de unul dintre descendentii fostului proprietar.

suras foto: https://welcome2romania.files.wordpress.com/2011/10/d654b03a62b0b1dcd1f9d4723a827dd3.jpg?w=593


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Video Games Museum se va deschide în București, de către Asociația...
 
Ediția a XVII-a a Festivalului Clătitelor de la Prejmer are loc pe 6...
 
A început „răsfățul culinar într-un peisaj de primăvară”.
 
Un traseu dedicat bărcilor nepoluante se va deschide în Delta Dunăr...
 
Evenimentul se va desfășura până pe 21 aprilie.
 
Alternativă la orașele aglomerate de pe Valea Prahovei.
 
A fost deschisă expoziția „Chipuri și veșminte din Șchei”, di...
 
Curio Collection by Hilton se va deschide în această vară, la Timi...
 
 
 
 
INTERNATIONALE
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
A început Târgul Primăverii la Arad – Program de vizitare
ARAD
» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARAD
 
Șeful CJ Arad, despre modernizarea drumului Mâsca-Măderat-Arăneag: Le putem arăta oamenilor că muncim și în această zonă a județului

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0