Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
EVENIMENTE
Adaugat: 20 Aprilie 2015

      Scurtmetrajul "Ramona", în regia lui Andrei Creţulescu, a fost selectat în competiţia oficială a secţiunii Semaine de la Critique din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Cannes 2015.

        Violent, stilizat şi fără dialoguri, "Ramona" încheie trilogia "impromptu" realizată de Andrei Creţulescu, care mai cuprinde scurtmetrajele "Bad Penny" (2013) şi "Kowalski" (2014).

        "Kowalski", de Andrei Creţulescu, a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la ediţia de anul trecut a Festivalului de Film de la Zagreb, care a avut loc în perioada 19 - 26 octombrie.

        Regizorul Andrei Creţulescu a câştigat premiul Căruciorul de Aur pentru cel mai bun scurtmetraj, în valoare de 1.000 de euro, pentru "15 minute de plăcere pură a unui superb dialog, a unei interpretări şi regii mari. Şi pentru demonstrarea faptului că cinema-ul românesc este încă viu şi la înălţime", potrivit juriului.

       Scurtmetrajul "Kowalski" a fost prezentat în secţiunea necompetitivă Short Film Corner a Festivalului de Film de la Cannes.

        Din distribuţie fac parte aceiaşi actori ca în primele filme, Rodica Lazăr, Dorian Boguţă, Andi Vasluianu, Şerban Pavlu, cărora li se adaugă Ana Ularu.

        Andrei Creţulescu a explicat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că această selecţie înseamnă tot pentru el, în acest moment.

        "Nu îmi găsesc cuvintele. Este un scurtmetraj independent, făcut cu aceiaşi oameni care au lucrat cu plăcere la primele două, selecţia este un premiu în sine."

       Întrebat care este subiectul filmului, Creţulescu a recunoscut că preferă să nu spună, dar a menţionat câteva detalii importante.

        "Pot să vă spun că este un film foarte violent. Se leagă cumva de primele mele două scur-metraje, dar asta este o idee care a venit pe parcurs. E greu de spus care au fost atuurile care ne-au dus în selecţie. Nu există dialog în film. Nu există niciun cuvânt rostit. Tot farmecul stă să nu ştii despre ce este vorba", a explicat Creţulescu.

       Scenaristul şi regizorul Andrei Creţulescu deţine propria sa companie de producţie cinematografică, Kinosseur. Pentru postul HBO România a produs, printre altele serialul "În derivă" şi nouă documentare originale, printre care "Lumea văzută de Ion B.", de Alexander Nanau, premiat cu Emmy. A fost membru în juriile unor festivaluri şi director artistic al Bucharest International Film Festival. Din 2010, este membru al Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film. Andrei Creţulescu a mai regizat "Scurt/4: Istorii de inimă neagră" (2014) şi "Bad Penny" (2013).

sursa foto: http://blog.cinefan.ro/wp-content/uploads/Victoria_8.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Video Games Museum se va deschide în București, de către Asociația...
 
Ediția a XVII-a a Festivalului Clătitelor de la Prejmer are loc pe 6...
 
A început „răsfățul culinar într-un peisaj de primăvară”.
 
Un traseu dedicat bărcilor nepoluante se va deschide în Delta Dunăr...
 
Ediția a XII-a a Festivalului Pescăresc de Buna Vestire se va desfă...
 
Evenimentul se va desfășura până pe 21 aprilie.
 
Alternativă la orașele aglomerate de pe Valea Prahovei.
 
A fost deschisă expoziția „Chipuri și veșminte din Șchei”, di...
 
 
 
 
INTERNATIONALE
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
A început Târgul Primăverii la Arad – Program de vizitare
ARAD
» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARAD
 
Șeful CJ Arad, despre modernizarea drumului Mâsca-Măderat-Arăneag: Le putem arăta oamenilor că muncim și în această zonă a județului

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0