Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 24 Ianuarie 2015

     “În vara lui 2014, am început să lucrez la un proiect, împreună cu colegii mei din PNL, pentru România următorilor zece ani. Propunerea mea nu a venit pe o perioadă scurtă sau foarte scurtă. Eu am venit cu un proiect pe zece ani în care schimbăm România. Pentru asta este nevoie de un nou Guvern. Pentru asta este nevoie de un Guvern cu care lucrez eu împreună, pe aceleași principii, pe aceeași planificare. Un Guvern care vine cu o platformă de guvernare, cu un program de guvernare care se bazează, în esență, pe lucrurile cu care am venit în fața alegătorilor și cu care am câștigat alegerile. Da, eu îmi doresc un Guvern PNL. Nu e niciun secret și atunci, cu acel Guvern, veți vedea ce înseamnă dacă președintele, nu colaborează constituțional corect, ci colaborează efectiv cu Guvernul. Având concepte similare, având abodări similare. Ce avem acum: colaborăm instituțional corect ”, a spus șeful statului.

     Cu actualul Guvern, Iohannis a afirmat că nu crede că ar putea să pună în practică gândirea sa "pentru o Românie prosperă și puternică pentru următorii zece ani". Cu toate acestea, Iohannis nu exclude ca, în decursul anului curent, majoritatea să se schimbe în Parlament.

     “Acest Guvern a fost aici când am devenit președinte. Nici nu i-am ales, nici nu îi resping instituțional, pentru că nu este treaba președintelui să respingă instituțional un Guvern. Dar nu, cu acest Guvern, nu văd cum pot să îmi pun în practică gândirea mea pentru o Românie prosperă și puternică pentru următorii zece ani. Eu îmi doresc un Guvern PNL (…) dar, președintele nu poate să schimbe Guvernul, doar Parlamentul, în timpul alegerilor parlamentare. Acum este posibil, am zis-o și înainte de alegeri și cred că toată lumea a observat că se și întâmplă, am zis că după alegeri vor începe mișcări în Parlament. Se vor forma noi grupuri, vor apărea reorientări. Acest lucru se întâmplă (...) Este posibil ca, în cursul acestui an, nu știu când, pentru că nu dirijez eu aceste lucruri, dar sunt mișcări în Parlament, mișcări între partide. Este posibil să se schimbe majoritatea și e normal. În momentul în care actuala Opoziție simte că are un vot în plus, vine cu moțiune de cenzură și schimbă Guvernul. Așa funcționează democrația", a adăugat Iohannis.

     Referitor la premierul pe care și l-ar dori la Palatul Victoria, Iohannis a afirmat că opțiunea sa nu s-a schimbat.

     "Este aceeași pe care am menționat-o din vară încoace: Cătălin Predoiu este premierul desemnat, în continuare, din partea PNL. Cătălin Predoiu conduce o echipă a PNL care lucrează la programul de guvernare și știu că îl armonizează cu programul pe care l-am prezentat eu, în campanie electorală. Nu văd niciun motiv ca acum, după ce am câștigat alegerile, să spun altceva. Asta a fost construcția pe care am gândit-o atunci când au fuzionat PNL cu PDL, când ne-am prezentat în alegeri (...) Noi am venit cu o abordare pe zece ani", a spus Klaus Iohannis.

     Pe de altă parte, privind colaboararea sa instituțională cu prim-ministrul Victor Ponta, Iohannis a calificat modul în care mass-media a tratat acest subiect drept unul "simplist", subliniind că i se pare "inutil și contraproductiv" ca "președintele și prim-ministrul să nu vorbească despre problemele României”.

     "În media, în general, oamenii tratează, de multe ori, chestiunea simplist, foarte simplist. E o chestiune pe care am spus-o înainte de alegeri și o spun și acum: eu propun altfel de politică. Pe mine nu o să mă vedeți acuzându-l pe prim-ministru la televizor pentru ce a făcut. Nu așa se face politică și am spus, de atunci, că eu voi colabora instituțional, corect, cu orice Guvern (…) Din prima zi, l-am invitat pe prim-ministrul Ponta, am avut o discuție foarte corectă, după care, între timp, am avut mai multe discuții pe probleme curente, pe probleme de guvernare, pe politică externă (…) Mi se pare inutil, anormal și  contraproductiv ca președintele și prim-ministrul să nu vorbească despre problemele României”, a declarat Klaus Iohannis.


sursa foto: http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201501/w728/10898049_761779117242675_2450336041804770545_n_34893400.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Circulație închisă, timp de 2 zile, pe Valea Prahovei
Marți și miercuri, 19 și 20 martie, se închide circulația pe DN1 ...
 
1 din 10 români suferă de boală cronică de rinichi fără să știe. Se pot face analize gratuite pentru depistarea precoce
Medicii avertizează că 1 din 10 români suferă de boală cronică d...
 
Premii în bani pentru elevii cu rezultate deosebite la olimpiade, oferite de Primăria Galați
Mai bine de 110 elevi din Galați vor primi bani pentru rezultatele bu...
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen
Gheorghe Falcă cere Consiliului European să decidă rapid asupra ade...
 
Lili Sandu a vorbit despre relația cu Bogdan Stelea: Eram un copil care i-a dăruit inima...
Lili Sandu a făcut mărturisiri în premieră despre relația cu fost...
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura
Agenția Națională de Administrare Fiscală atrage atenția asupra u...
 
Borrell: Următoarele luni vor fi decisive pentru războiul din Ucraina
Șeful diplomației europene crede că următoarele luni vor fi decisi...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0