Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 24 Iulie 2017    Actualizat: 24 Iulie 2017

Prăjitura - trufă

Ingrediente

125 de grame de unt topit

200 g de biscuiţi digestivi sfărâmaţi

300 de mililitri de smântână pentru gătit

30 g de zahăr pudră

200 g de ciocolată neagră topită

pudră de cacao pentru decor

esenţă de vanilie

Pentru crustă, amestecă untul cu biscuiţii până când se omogenizează compoziţia şi pune-o într-o formă pentru prăjituri, presând-o pentru a nu se fragmenta. Pune-o la frigider timp de 30 de minute şi pregăteşte umplutura. Pune smântâna pentru gătit, esenţa de vanilie şi zahărul pudră într-un bol şi mixează- le. Adaugă, puţin câte puţin, ciocolată topită şi omogenizează. Scoate blatul din biscuiţi de la rece şi pune crema obţinută deasupra. Las-o la frigider timp de o noapte, pentru ca stratul să se uniformizeze şi să îşi stabilizeze structura. A doua zi, decoreaz- o cu pudra de cacao, feliaz- o şi serveşte-o.

Prăjitură cu ciocolată albă şi nucă de cocos

Ingrediente

125 g de unt

50 ml de smântână pentru gătit

200 g de ciocolată albă

190 g de caise uscate

250 g de biscuiţi sfărâmaţi

130 g de fulgi de cocos.

Pentru glazură:

25 g de unt

două linguri de zeamă de lămâie

350 g de zahăr pudră

Amestecă la foc mic untul şi smântâna pentru gătit. Când s-au topit, ia vasul de pe aragaz şi adaugă ciocolată albă. Când compoziţia e omogenă, pune şi restul ingredientelor: caisele uscate, biscuiţii sfărâmaţi şi fulgii de cocos. Pune amestecul la rece de o oră. Între timp, prepară glazura combinând într-un bol untul topit, zeama de lămâie şi două linguri de apă caldă. Adaugă zahărul pudră şi foloseşte mixerul pentru a amesteca. Scoate din frigider prăjitura preparată şi orneaz-o cu glazura obţinută.

Salam de fructe uscate şi nuci

Ingrediente

100 g nucă

75 g migdale

100 g smochine deshidratate

50 g caise deshidratate

50 g prune deshidratate

50 g curmale deshidratate

1/2 linguriţă scorţişoară

1/2 linguriţă 5 arome chinezeşti

1/8 linguriţă cardamom măcinat

coajă de portocală

4 linguri cognac sau rom

Se pun în robot 50 g nuci şi 50 g migdale. Se macină fin. Se adaugă restul ingredientelor şi se mixează încă un minut în robot, la viteză mare. Vei obţine o pastă prin care se văd încă bucăţi mărunţite de nuci. Se împarte pasta în două şi se pune în pungi de plastic, dându-le formă de rulou. Dacă doreşti să aibă un aspect mai plăcut, le poţi rula prin nucă de cocos. Se păstrează la frigider.

sursa foto: http://static2.libertatea.ro/typo3temp/pics/18-shutterstock_230748118_84edfccd28.jpg, http://static2.libertatea.ro/typo3temp/pics/18-bucatarie-PRAJITURA-CU-CIOCO-ALBA_a3cbe9cde5.jpg,http://static2.libertatea.ro/typo3temp/pics/18-bucatarie-SHUTTERSTOCK_241220008_ead7b80ad6.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Moduri simple și rapide de a găti ouăle când vrei să slăbești
Studiile au dovedit că ouăle nu sunt un aliment nociv, ci din contr...
 
Cinci lucruri interesante pe care nu le știai despre banane
De ce cresc bananele în forma curbată?
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară
Tricoul este un element de bază pentru orice ținută și nu trebuie ...
 
Avantaje ale friteuzei cu aer cald
Toate aparatele de bucătărie au avantaje și dezavantaje.
 
Trei ingrediente eficiente pentru pielea din jurul ochilor
Cremele pentru zona din jurul ochilor au un rol foarte important în m...
 
Sfaturi practice legate de mașina de spălat
Iată câteva lucruri care te vor ajuta să păstrezi hainele mai frum...
 
Rochia din mătase naturală, de ce să o porți în cadrul unui eveniment special
Mătasea este supranumită „țesătura regilor”, datorită calită...
 
Cum alegi nuanța de blush perfectă pentru tine
Blush-ul adaugă o notă de prospețime și vitalitate tenului.
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0