Toamna e anotimpul mult aşteptat de către mulţi dintre noi după o vară extrem de toridă. Răcoarea acestui anotimp vine însă şi cu mari probleme de sănătate, mai ales cele de digestie. Odată cu răcirea temperaturilor de afară vei constata că unele probleme legate de sistemul digestiv sunt exacerbate şi te supără mai des.
Îți prezentăm cauzele acestor probleme, pentru a știi cum să te fereşti de ele:
Eşti tentată să consumi mai multe grăsimi şi să faci mai puţină mişcare. În această perioadă, suntem tentați să consumăm mai multe grăsimi, mai multe dulciuri și în general, alimente cu foarte multe calorii, pentru a compensa lipsa de energie și de bună dispoziție. În plus, temperaturile scăzute fac din sedentarism “sportul” nostru național.
În sezonul rece se reactivează gastritele şi alte probleme digestive. Tot acum este perioada în care se reactivează gastritele, crizele biliare, ulcerele, hemoroizii, iar toate acestea pot declanșa dureri, sângerări, stare de vomă, greață.
Eşti tentată să consumi mai puţină apă, agravând astfel digestia. Problemele digestive sunt agravate și de lipsa aportului suficient de apă, care duce la deshidratare, agravată și de consumul crescut de alcool.
Sfaturi pentru o digestie bună. Medicii recomandă reducerea consumului de grăsimi animale, alcool și dulciuri concentrate. În schimb, sunt bune proteinele și grăsimile din pește, supele de legume, salatele calde cu piept de curcan, legume la grătar, nucile și citricele, vedetele sezonului rece.
De asemenea, medicii insistă asupra consumului optim de fibre din cereale integrale, legume și fructe, componente care asigură un bun tranzit intestinal și o curățare a organismului de toxine.
Sursa foto: http://www.ele.ro/dieta/stiri-dieta/5-ceaiuri-si-bauturi-care-tin-raceala-departe-ce-bem-toamna-pentru-un-sistem-imunitar-puternic--41203