Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 10 August 2017    Actualizat: 10 August 2017

riose cu ciocolata si portocale

Ingrediente: 
- 200gr faina 
- 50 gr de amidon 
- 150 gr zahar 
- 2 lingurite de praf de copt
- un varf de cutit de bicarbonat
- 250 gr lapte/lapte de soia/lapte de cocos
- 2 linguri rase de cacao
- 30 gr ulei
- ciocolata alba (optional)
- ciocolata neagra, eu am pus Heidi dark intens, 75% cacao
- o portocala taiata marunt, scursa de zeama si poate fi stropita cu rom sau alcool

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele uscate: faina, amidon, zahar, praf de copt, bicarbonat, cacao.
Separat se amesteca laptele cu uleiul si se adauga peste ingredientele uscate.
Adaugam si bucatelele de portocala.
Compozitia se toarna in forma de muffins, iar deasupra fiecaruia se pun bucatele de ciocolata, rupta in bucatele mai mari.

Se coace in cuptor traditionala, la 180 gr C, pt 20-25 min. Eu am copt 30 min. 
Dupa ce se racesc, se pudreaza cu zahar si se servesc.

Sunt excelente si a doua zi, alaturi de o ceasca de cafea!

Prajitura cu mere, biscuiti si caramel

Ingrediente

- 2 kilograme de mere (ionatane, cretesti, patule, exclus merele fainoase);
- aproximatix 50 biscuiti obisnuiti, de post;
- 600 ml apa;
- 500 grame zahar;
- 4 plicuri budinca de caramel de la dr Oetker 

Mod de preparare

500 ml apa si zaharul se pun impreuna la fiert, pana se topeste zaharul si incepe sa clocoteasca apa.

Merele se curata de coaja si de casuta cu seminte si se feliaza, pe lat, pe lung cum va vine la indemana.

Merele taiate se pun peste siropul care clocoteste si se lasa sa se inmoaie. Trebuie sa fiarbe pana cand merele isi pierd gustul de crud, dar fara sa se sfarame.

Continutul celor 4 plicuri se amesteca cu 100 ml apa, foarte bine, pana cand amestecul devine lichid.

Amestecul de budinca se toarna peste mere si se amesteca imediat pentru a se incorpora budinca si a se omogeniza preparatul.

In acest moment se trece la montarea preparatului. 

Intr-o tava, vas jena sau ce o fi se pune un strat de biscuiti (etapa asta am pierdut-o), dupa care se pune un strat de compozitie , apoi un alt strat de biscuiti si la sfarsit un strat de compozitie. deasupra trebuie sa fie compozitie de mar cu budinca.

Se lasa la racit cateva ore bune. Se taie cad este complet racita, pentru ca altfel nu se taie prea bine.

Prajitura de post cu mere si morcovi

Ingrediente

1 cana morcov ras,
1 cana mar ras,
1/2 cana ulei,
100 g stafide,
3 cani faina,
1 lingurita scortisoara,
1 portocala,
1 plic praf de copt,
1 esenta de rom

Mod de preparare

Stafidele se pun in apa calduta cu rom. Se vede asta in prima poza. Se amesteca uleiul cu zaharul.

Se adauga faina cu praful de copt, apoi marul si morcovul rase, zeama de portocala, coaja de portocala rasa si stafidele.

Si incercam sa amestecam. Am pus mixerul cu carlige pentru aluat si am mixat pana la omogenizare.

Transferam aluatul in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Netezim frumos. Am pus pe deasupra niste seminte de dovleac decojite ca tot erau la indemana.

Coacem pana se aureste. Incercam si cu scobitoarea si daca e ok o scoatem afara.

O lasam sa se raceasca, o taiem si o servim curajosilor. Va zic, pana acum in afara de mine au gustat-o trei persoane care s-au declarat incantate. E racoritoare si usoara. Foarte buna tinand seama ca e de post.

sursa foto: http://www.divahair.ro/images/speciale/articole/ioana_budeanu/2011.12.06/111995729.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cum să îți pregătești corect grădina la început de primăvară
Primăvara este anotimpul reînnoirii, deci momentul perfect să îți...
 
Rutina după duș pentru o piele mereu catifelată
După duș este esențial ca pielea să primească îngrijirea de care...
 
Trei sfaturi simple pentru a reduce consumul de carbohidrați
Reducerea consumului de carbohidrați este o prioritate pentru cei car...
 
Varza, beneficii uimitoare pentru sănătate
Varza este bogată în vitamina C, fibre și vitamina K. Iată ce bene...
 
Alimente și băuturi care usucă pielea
Principala cauză a problemelor de piele este dieta necorespunzătoare...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0