Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
DIETA & FITNESS
Adaugat: 24 Iunie 2017    Actualizat: 24 Iunie 2017

     Dieta Rina: regimul alimentar miraculos care te scapa de kilogramele in plus in numai 90 de zile

     Numarul dietelor care promit pierderea substantiala a kilogramelor in plus se mareste pe zi ce trece. Daca pana acum ti-am oferit detalii despre dietele Dukan si cele cu miere si scortisoara, vin sau supa de rosii, a venit momentul sa iti povestim mai multe despre dieta Rina.

     Odata cu schimbarea temperaturilor, toate doamnele si domnisoarele vor sa inlocuiasca hainele de iarna cu unele usoare, subtiri, in care sa arate si sa se simta excelent. Pentru a obtine silueta mult visata, iti recomandam dieta Rina.

     Conceput de un medic sportiv, acest regim alimentar este unul dintre cele mai populare din intreaga lume si asigura pierderea a 15-20 de kilograme in numai 90 de zile. Mai mult decat atat, dieta Rina este cea de care ai nevoie atunci cand, pe langa kilogramele in plus de care vrei sa scapi, te ingrijoreaza starea ta de sanatate si nu doresti sa iti slabesti organismul pentru a deveni mai supla.

     Spre deosebire de alte regimuri alimentare, dieta de 90 de zile este recomandata de medicii cardiologi, dar si de nutritionisti, care o sugereaza si atletilor si sportivilor de performanta.

     Sfaturi generale 

     Pentru efecte cat mai bune, tine minte ca trebuie sa respecti cu strictete etapele dietei. O intrerupere nu iti asigura un metabolism sanatos si nici nu completeaza detoxifierea prin care ar trebui sa treaca organismul tau de-a lungul celor 90 de zile.

     Dieta Rina este un tip de dieta disociata. Mai exact, daca o tii, trebuie sa mananci acelasi fel de alimente pe durata unei zile. Zilele au un ciclu special, care se repeta si pe care il vom explica imediat.

     Cum trebuie sa procedezi daca vrei sa tii dieta

     Nu sari niciodata peste prima masa a zilei. Micul dejun este nelipsit in aceasta dieta si se bazeaza exclusiv pe fructe, care sunt extrem de recomandate atat de-a lungul celor 90 de zile, cat si dupa incheierea lor, respectiv a regimului.

     Pe langa fructe, te poti bucura de cafea sau ceai fara zahar. Este de preferat insa ca la fiecare 3 luni sa renunti la amandoua si sa consumi doar apa, pentru detoxifiere.

     Ziua 1: Prima zi a regimului este bazata pe proteine. Ea cuprinde mese axate pe carne de pui, curcan si peste, fiarta sau pregatita pe gratar, neaparat fara ulei. Pe langa carne, poti manca 3 oua fierte si diferite tipuri de branza. Salata poate completa aceste mese, in orice cantitate, precum si o singura felie de paine. Daca simti ca ti se face foame si ca nu mai poti rezista, consuma un bol cu supa simpla.

     La cina repeta meniul insa in cantitate injumatatita, fara paine si supa.

     Ziua 2: Este ziua cu amidon sau ziua legumelor. Pe langa micul dejun care consta in fructe, mesele tale trebuie sa contina cat mai multe tipuri de legume gatite fara ulei, asezonate cu sosuri naturale.

     La cina vei avea acelasi meniu, in cantitate injumatatita.

     Ziua 3: Mai este numita si ziua de carbohidrati. Aceasta iti permite sa consumi, dupa fructe, diverse tipuri de paste fierte si chiar pizza, la care poti adauga sosuri de tomate si legume in cantitati mici.

     La cina te poti indulci cu ciocolata neagra sau poti consuma produse de patiserie . Mai poti manca o felie de tort si chiar inghetata. Atentie! Nu ai voie mai mult de 3 linguri.

     Ziua 4: In aceasta zi toate mesele tale vor fi formate din fructe de orice fel, pe care trebuie sa le consumi la fiecare doua ore, pe parcursul intregii zile.

     De indata ce ai terminat cele patru zile, trebuie sa reiei ciclul, pana ajungi la final. Pentru rezultate cate mai bune, nu amesteca specificul fiecarei zile, nu sari peste nicio masa si nu uita sa bei cat mai multa apa. Consumul de cafea sau ceai nu inlocuieste consumul de apa!

     La finalul dietei Rina iti poti continua alimentatia in mod normal, dar este de preferat ca pentru o perioada, una dintre mesele tale sa fie formata doar din fructe.


Sursa foto: http://assets.perfecte.ro/assets/perfecte/2013/03/25/image_galleries/24330/dieta-rina-regimul-alimentar-miraculos-care-te-scapa-de-kilogramele-in-plus-in-numai-90-de-zile_size1.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cum să îți pregătești corect grădina la început de primăvară
Primăvara este anotimpul reînnoirii, deci momentul perfect să îți...
 
Rutina după duș pentru o piele mereu catifelată
După duș este esențial ca pielea să primească îngrijirea de care...
 
Trei sfaturi simple pentru a reduce consumul de carbohidrați
Reducerea consumului de carbohidrați este o prioritate pentru cei car...
 
Varza, beneficii uimitoare pentru sănătate
Varza este bogată în vitamina C, fibre și vitamina K. Iată ce bene...
 
Alimente și băuturi care usucă pielea
Principala cauză a problemelor de piele este dieta necorespunzătoare...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0