Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 16 Ianuarie 2018

      Știai că organismul tău intra într-o perioadă de hibernare iarna, adică o perioadă în care adună cu migală depozite adipoase pentru mai târziu? Aceasta nu ar fi o problemă atât de mare, dacă metabolismul ar funcționa la un nivel optim, însă până și el intră într-o fază "slow motion" și arde foarte lent țesutul adipos.

     Se pare că unul dintre motivele pentru care se întâmplă acest lucru vine tocmai de la strămoșii noștri, care în timpul iernii încercau să mănânce alimente grase și să evite activitatea fizică, pentru ca organismul să nu piardă caldură.

     Și trebuie să recunoști că iarna, parcă mai mult ca niciodată, ai o atracție incredibilă față de mâncărurile care abundă în grăsimi saturate. Încearcă să nu te lași dusă de val, deoarece la primăvară vei avea mult de muncit pentru a da jos tot ce ai acumulat prin satisfacerea poftelor culinare.

      Din fericire, ai la dispoziție o mulțime de soluții prin care să slăbești iarna, pentru a arăta perfect la primăvară.

1. Fii cât mai activă

      Înfofolește-te bine și fă mișcare chiar și iarna. Sportul și ușoara senzație de frig te ajută să slăbești mai repede iarna. Dacă în primul caz este clar de ce, în cel de-al doilea lucrurile au necesitat studii științifice îndelungate. Aproape jumătate din aportul caloric zilnic este ars de organism pentru menținerea unei temperaturi corporale optime, de 37 de grade Celsius. Cu cât temperatura corpului este mai redusă, cu atât organismul va fi obligat să ardă mai multe calorii pentru a o reechilibra. Prin urmare, nu mai fugi de frigul iernii. Profita de prezența lui pentru a slăbi!

      Ai o mulțime de activități de iarnă care te ajută să arzi caloriile. De exemplu, în 30 de minute de patinaj arzi în jur de 250 de calorii, în timp ce în același interval de schiat arzi 300 de calorii.

2.Consumă alimente bogate în apă

     Alimentele care au un conținut ridicat de apă sunt perfecte iarna, când hidratarea nu mai este la fel ca în toiul verii.

     Cu alte cuvinte, când afară este frig, uiți să bei apă sau consumi mai puțină. Deficitul de apă poate fi recuperat din alimentație. În primul rând, încearcă să consumi supe sau ciorbe de legume în fiecare zi. Pe langă faptul că îți hidratezi organismul, vei dobândi rapid senzația de sațietate și vei asimila o mulțime de substanțe nutritive.

     Pe lângă supe, este indicat să consumi cât mai multe fructe și legume, deoarece au un conținut ridicat de apă și fibre.

3. Consumă proteine

     Proteinele sunt substanțe nutritive esențiale pentru procesul de slăbire, deoarece stimulează metabolismul, accelerează procesul de ardere a grăsimilor și contribuie la mărirea masei musculare.

      Iarna, cea mai bună sursă de proteine sunt leguminoasele. Fasolea, mazărea și lintea, de exemplu, îți conferă rapid senzația de sațietate și te ajută să consumi mai puține calorii. Surse bune de proteine sunt și ouăle și carnea, însă trebuie să alegi o carne slabă, în special de pui sau de curcan. Dacă mănânci proteine iarna, la primăvară vei arăta senzațional.

4. Dormi mai mult

     Chiar dacă numărul de calorii pe care organismul îl arde în somn este infim, este esențial să te odihnești măcar 7 ore pe noapte. Dacă ai un somn liniștit, a doua zi nu te vei trezi cu o senzație acută de foame și nu vei consuma primul aliment care îți pică în mână.

5. Respectă mesele și redu porțiile

     Dacă vrei să slăbești iarna, ca să arăți senzațional primavara, încearcă să respecți cele 3 mese principale ale zilei și să reduci porțiile de mâncare, pentru a nu depăși aportul caloric zilnic.

    Tehnica presupune existenta a unor mese fixe, la intervale orare bine definite: mai exact, este indicat sa mancam din trei in trei ore,  niciodata mai tarziu de ora 6 dimineata si niciodata mai tarziu de ora 6 seara. 

Astfel, ziua debuteaza cu un mic dejun la ora 6 care trebuie sa ocntina exclusiv omleta facuta fara ulei don albusul a patru oua. 

La ora 9 se consuma 100 de grame de cereale integrale cu o cana de lapte de 250 de mililitri. 

La ora 12 se ia pranzul, destul de bogat. Puteti consuma fritpura de vaca, peste sau gratar de pui, cat de mult doriti. 

La ora 15 se consuma de preferat o salata mare, in care pot intra orice legume doriti, in afara de cartofi, morcovi sau mazare. 

La ora 18 se consuma 100 de grame de carne de pui sau peste si doua citrice, de orice fel ar fi. 

Acest regim asigura aportul caloric necesar unei zile normale si asigura totodata ca organismul arde mai mult decat consuma. Astfel, in maxim doua luni, puteti scapa de cel putin 10 kilograme. 

Regimul acesta trebuie respectat insa cu sfintenie in fiecare zi si trebuie insotit de cel putin 15 minute, cel mult 45 de minute, de exercitii cardio zilnic.

 

sursa foto:https://www.google.ro/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiZrJ_3h9zYAhUGiCwKHTmsB6EQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.healthfitnessrevolution.com%2Ffocus-health-march%2F&psig=AOvVaw0oUn02k4_xrlzILXVbnJvg&ust=1516177585774935


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Rutina după duș pentru o piele mereu catifelată
După duș este esențial ca pielea să primească îngrijirea de care...
 
Trei sfaturi simple pentru a reduce consumul de carbohidrați
Reducerea consumului de carbohidrați este o prioritate pentru cei car...
 
Varza, beneficii uimitoare pentru sănătate
Varza este bogată în vitamina C, fibre și vitamina K. Iată ce bene...
 
Alimente și băuturi care usucă pielea
Principala cauză a problemelor de piele este dieta necorespunzătoare...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0