Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL CONSTANTA
Adaugat: 24 Aprilie 2018

         Liberalul Bogdan Huțucă a criticat dur administratia municipiului Constanta deoarece aceasta nu a atras fonduri europene pentru dezvoltarea comunitatii.

       „Fondurile europene ar fi trebuit să fie principalul motor de dezvoltare al municipiului Constanța, mai ales în condițiile în care actuala conducere PSD-istă a Primăriei se plânge de resursele bugetare insuficiente avute la dispoziție. Presiunea pe bugetul local este una uriașă, iar administrația locală angajează banul public în cheltuieli nejustificate, dar mai ales în proiecte a căror finanțare ar fi trebui să degreveze vistieria orașului.

        Am văzut, din păcate, cum o administrație publică iresponsabilă și incompetentă a reușit performanța ca, în exercițiul financiar 2007-2013, să returneze Uniunii Europene fonduri consistente, asta deoarece nu a respectat corectitudinea licitațiilor publice în desemnarea firmelor câștigătoare. Astfel, din cele 15 proiecte implementate de UAT Municipiul Constanța pe Programul Operațional Regional, șapte s-au derulat cu încălcări ale legislației în materie de achiziții publice, fiind impuse corecții financiare, care în unele situații au mers până la 100% din valoarea lucrărilor. S-au pierdut astfel milioane de euro, pentru care primarul Constanței nu a oferit niciodată vreo justificare.

       Mergând pe firul finanțărilor cu bani europeni obținute de Primăria Constanța, am solicitat public ministrului Fondurilor Europene să prezinte informații referitoare la proiectele depuse de către administrația locală a Municipiului Constanța, pe toate axele de finanțare deschise, în cadrul exercițiului financiar 2014-2020.

        Răspunsul ministrului Rovana Plumb este unul cât se poate de concludent. Potrivit adresei Ministerului Fondurilor Europene cu nr. 386/27.03.2018, „până în prezent, la nivelul Municipiului Constanța, autoritățile de management au semnat cu beneficiarii 35 de contracte de finanțare, în valoare totală de 406,41 milioane lei, din care aproximativ 271,69 milioane lei reprezintă contribuția UE”.

       Din această sumă, însă, Primăria Constanța a reușit să atragă… 0 lei, neavând niciun proiect aprobat, banii fiind atrași în cea mai mare parte de agenți economici.

       Totusi judetul Constanta se poate madri cu trei primarii conduse de PNL care au reusit sa acceseze fonduri europene.

       Este vorba despre Primaria Negru Vodă, care a accesat 3,1 milioane lei fonduri europene prin proiectul „Amenajare spații verzi”, Primăria Orașului Techirghiol, care a reușit să acceseze peste 13 milioane de lei bani europeni prin proiectul „Dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear și a activităților recreative în stațiunea balneară Techirghiol”, și Primăria Eforie, cu 17,5 milioane lei prin proiectul „Amenajarea obiectivului turistic natural de utlitate publică – Lacul Belona”.

       "Până în prezent, UAT Municipiul Constanța are un singur proiect depus care se află în etapa de evaluare tehnico-financiară. Este vorba despre proiectul „Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceului Teoretic Ovidius”, în valoare de 10,2 milioane lei., a mai declarat liberalul.

        "Așadar, în exercițiul financiar 2014-2020, până în momentul de față, Primăria Constanța are ZERO proiecte finanțate din fonduri europene și unul singur aflat în faza de evaluare. Într-un oraș care nu are parcuri, parcări, trotuare, spații de agrement și petrecerea timpului liber, Primăria nu vine cu niciun proiect. Primarul Decebal Făgădău nu mai pare interesat de proiectele cu finanțare europeană, mai ales după experiența exercițiului financiar trecut, când a trebuit să înlocuiască fondurile europene pierdute cu banii constănțenilor. Fondurile europene nu sunt tentante pentru conducerea PSD-istă a Constanței deoarece trebuie justificată cheltuirea lor, dar mai ales, trebuie respectată legislația și transparența în materie de licitații publice. Capitol la care Primăria Constanța are o mare problemă. Sau, în cel mai fericit caz pentru primar, actuala administrație este doar incompetentă”, a conchis Bogdan Huțucă.

sursa foto: https://www.ordinea.ro/bogdan-hutuca-presedintele-pnl-constanta-guvernarea-psd-alde-s-a-transformat-intr-un-bazar-al-minciunilor-si-populismului/bogdan-hutuca-4/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Un Centru pentru Persoane Vârstnice și 16 stații de încărcare a mașinilor electrice, cele mai noi investiții care se vor face în Câmpina
Două investiții extrem de importante se vor face la Câmpina.
 
Situație cu iz penal la Piața Centrală din Câmpina. Consilier local: Domnule viceprimar, raportul ăsta e un fals!
La ultima ședință a Consiliului Local Câmpina s-a discutat despre ...
 
Școala Gimnazială din Arcani va fi reconstruită din temelii
Este unitatea de învățământ cea mai afectată de seismele din jud...
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor
„Printr-un transport mai sigur se reduc diferențele și discrepanț...
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș
S-a lansat licitația pentru proiectul „Modernizare Bulevard Mihai V...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0