Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
CULTURA - ISTORIE
Adaugat: 18 Ianuarie 2018

    Adina Pintilie a absolvit in 2008 Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București, Secția Regie Film. Prezentat in premiera in competitia oficiala a Festivalului de Film de la Locarno 2007, mediumetrajul său NU TE SUPARA, DAR.. a fost selecționat/premiat in 50 festivaluri internaționale, cum ar fi: IDFA, Thessaloniki, Montpellier, Trieste, Namur, Munchen, Moscova, Sarajevo, Varșovia etc.

    Următorul mediumetraj al său, OXYGEN, a fost proiectat în competiția oficială a Festivalului de Film Rotterdam 2010, în Buenos Aires BAFICI, Montpellier, Thessaloniki, Varșovia, Bilbao, Tampere si multe altele. Ultimul sau scurt metraj, BALASTIERA#186, a fost selecționat la Locarno 2008 si a castigat Runner Up Award la Festivalul de Film de la Miami și Mențiunea specială a Festivalului de Film de la Trieste 2009.

     Este prima regizoare de film din România care participă în competiția oficială a Festivalului de Film de la Berlin, unde isi prezinta utimul film - "Nu ma atinge-ma".

Dieter Kosslick, directorul festivalului, scrie în scrisoarea oficială de invitație: Mai întâi de toate, permiteți-mi să vă mulțumesc pentru că ne-ați oferit marea oportunitate de a vedea TOUCH ME NOT pentru festivalul nostru. Cu toții am fost profund impresionați, de aceea vă rog să acceptați felicitările mele.
 
     Filmul este o explorare personală care pune sub semnul întrebării ideile preconcepute pe care le avem despre intimitate, ca aspect fundamental al existenței umane.

     Lungmetrajul este prima parte a unui viitor proiect de artă multi-platform, susținut printre altele de Centrul Pompidou din Paris, de Muzeul Național de Artă Contemporană din București, Muzeul de Artă Modernă din Varșovia și Centrul de Artă Spinnerei Leipzig.
 
     Explorând, dincolo de tabuuri, rolul esențial pe care intimitatea îl joacă în dezvoltarea umană, TOUCH ME NOT își propune să deschidă noi perspective, să educe, să promoveze toleranța și libertatea de expresie, să creeze un spațiu de (auto-)reflectare, provocând privitorul să își reevalueze propriile idei cu privire la intimitate.

     Filmat pe o perioadă de 10 săptămâni, între anii 2015 și 2017, cu o distribuție mixtă de actori profesioniști și persoane reale, Touch Me Not reunește oameni din întreaga Europă: Laura Benson(Anglia/Franța), Tomas Lemarquis (Islanda/Franța), Christian Bayerlein (Germania), Grit Uhlemann (Germania), Hanna Hofmann (Germania), Seani Love (Anglia/Australia), Irmena Chichikova (Bulgaria) și Dirk Lange (Germania).

     Laura Benson este o actriță franceză de origine britanică și profesoară de actorie la celebrul studio parizian Atelier international de théâtre Blanche Salant. Joacă în "The Lover" de Jacques Doillon în 1987 și în anul urmator, în "Dangerous Liaisons" de Stephen Frears. Apoi este aleasa de Alain Resnais în "I Want to Go Home" (1990), Robert Altman ("Ready-to-wear", 1994) și Patrick Timsit ("The American", 2004).

     Tómas Lemarquis actor de origine islandezo-franceza, a studiat teatru la Cours Florent în Paris (unde a fost coleg de clasa cu actrița Audrey Tautou), și la Reykjavík School of Fine Arts din Islanda. Este, probabil, cel mai bine cunoscut pentru apariția sa în 2003 în filmul islandez "Nói Albínói". Recent, el a apărut în filme precum “Blade Runner 2049”, "Snowpiercer" și "X-Men: Apocalypse".

      Premiera de gală a filmului va avea loc la Berlin pe 22 februarie 2018 la orele 22 și vor exista transmisiuni live de pe covorul roșu, unde delegația română se va deplasa cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Berlin, informeaza Manekino Film.

      Filmele Adinei Pintilie au fost selectate și premiate la festivaluri de film importante din întreaga lume.

      La granița riscantă dintre ficțiune, documentar și artă vizuală, filmele sale sunt un fenomen particular în peisajul noului cinema românesc. Semnătura ei se distinge printr-un stil vizual profund personal, radicalismul experimentului în materie de limbaj cinematografic, profunzimea și lipsa de compromis în explorarea psihicului uman.
 

sursa foto:https://www.google.ro/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjegKqJkuHYAhWNK1AKHT88AsgQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.cineuropa.org%2Fnw.aspx%3Ft%3Dnewsdetail%26l%3Den%26did%3D282490&psig=AOvVaw3AUiC9O9u_7GxlPjRt8Z2m&ust=1516352133875228


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Un Centru pentru Persoane Vârstnice și 16 stații de încărcare a mașinilor electrice, cele mai noi investiții care se vor face în Câmpina
Două investiții extrem de importante se vor face la Câmpina.
 
Situație cu iz penal la Piața Centrală din Câmpina. Consilier local: Domnule viceprimar, raportul ăsta e un fals!
La ultima ședință a Consiliului Local Câmpina s-a discutat despre ...
 
Școala Gimnazială din Arcani va fi reconstruită din temelii
Este unitatea de învățământ cea mai afectată de seismele din jud...
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor
„Printr-un transport mai sigur se reduc diferențele și discrepanț...
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș
S-a lansat licitația pentru proiectul „Modernizare Bulevard Mihai V...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0